Foto: LETA

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "Latvijas Universitāte" (LU) Rīgā svinēja uzvaru cīņas galotnē, bet "Ogre" izbraukumā cieta pamatīgu zaudējumu.

LU savā laukumā ar rezultātu 64:61 (16:10, 7:21, 14:20, 21:16) uzvarēja Rakveres "Tarvas".

Neskatoties uz slikto precizitāti no trīspunktu līnijas (2/20) un soda metienu līnijas (16/26), LU spēja izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas.

Studentu rindās rezultatīvākais bija Edvards Mežulis, kurš guva 16 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Savukārt Dāvids Vīksne sakrāja "double-double", gūstot 11 punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas. Abiem spēlētājiem arī augstākie lietderības koeficienti komandā, attiecīgi 22 un 20.

Rakveres vienībā rezultatīvākais spēlētājs bija Igors Josipovičs, gūstot 19 punktus.

"Ogres" komanda izbraukumā pret Tallinas "TalTech" zaudēja ar rezultātu 73:103 (15:29, 14:16, 23:35, 21:23).

Ogres vienībā labākais gūtajos punktos bija Jānis Antrops ar 14 punktiem. Breilens Reisons pievienoja 13 punktus, bet ar 12 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Emanuels Šeperds.

"TalTech" rindās 22 punktus guva Rans Andrē Pehka, bet 16 punktus - Miks Jurkatamms.

Līderi ar divām uzvarām divās spēlēs ir Tallinas "TalTech", "VEF Rīga" un LU vienības.

Pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU, "TalTech" un Hābnēmes "Viimsi".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!