Foto: BK Ogre

"Latvijas Universitātes" (LU) komanda sestdien Rīgā "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) cieta zaudējumu cīņā ar Nikolaja Mazura trenēto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" vienību, uzvaru savā laukumā svinēja "Ogre", bet "Liepāja" mājas spēlē Tallinas "Kalev"/"Cramo" piekāpās vien pagarinājumā.

LU piekāpās viesiem ar 59:81 (15:19, 14:22, 16:15, 14:25).

Mājiniekiem pa desmit punktiem guva Toms Skuja un Edvards Mežulis.

Tartu vienībā 17 punktus sakrāja Lēmets Beklers, bet 15 punktus guva Merts Rosentāls.

Šobrīd LU komandai nevar palīdzēt tās uzbrukuma līderis Dāvids Vīksne, bet vienības rekordists aizvadīto spēļu ziņā Mežulis līdz sestdienai vidēji mačā bija guvis 10,6 punktus un izcīnījis 6,3 atlēkušās bumbas.

Tartu vienībā toni līdz šim ir noteikuši garie spēlētāji Tomāšs Pavelka (12,6 punkti+10,2 atlēkušās bumbas un 3,1 bloķēts metiens) un Andrijs Vojnalovičs (18,9 punkti+5,1 zem groza izcīnīta bumba).

Pirms trim mēnešiem Tartu notikušajā mačā ar 82:68 uzvarēja Mazura vadītā vienība.

"Ogre" gandrīz visu spēli bija vadībā pret Tallinas "Kalev"/"Audentes", uzvarot ar 72:68 (21:14, 14:23, 28:18, 9:13).

18 punktus uzvarētāju labā guva Uģis Pinete, 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Edgars Lasenbergs, bet Kristaps Dārgais 12 punktiem pievienoja deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Viesiem 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Rains Veidemans, Tristons Simpsons tika pie 12 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, septiņām rezultatīvām piespēlēm un sešām kļūdām, 11 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Roks Gadiļausks, bet desmit punktus un astoņas atlēkušās bumbas - Kristjans Kangurs.

Ogrēniešiem daudzpusīgāko spēli šosezon demonstrē Kristaps Dārgais, kuram līdz sestdienai vidēji spēlē tikuši 9,4 punkti, 10,0 atlēkušās bumbas un 5,3 rezultatīvas piespēles.

Tallinas komanda guvusi vērtīgu pastiprinājumu lietuvieša centra spēlētāja Roka Gadiļauska personā, kurš piecos dueļos vidēji spēlē bija guvis 14,6 punktus un izcīnījis 11,0 bumbas zem groziem, bet ilgtermiņā vienības rezultātos lielāko artavu devuši pieredzējušie Rains Veidemans (16,8+4,1) un Kristjans Kangurs (13,2+9,5).

Decembrī Tallinā notikušajā spēlē ar rezultātu 63:56 uzvarēja "Ogres" basketbolisti.

"Liepāja" savā laukumā tikai pagarinājumā ar 92:93 (27:25, 21:16, 20:18, 15:24, 9:10) atzina Igaunijas vadošās komandas Tallinas "Kalev"/"Cramo" pārākumu.

Sākumā 11:2 pārsvaru ieguva viesi, taču jau līdz ceturtdaļas beigām mājinieki izcīnīja vadību, ceturtās ceturtdaļas sākumā pēc Renārs Birkāna tālmetiena panākdami lielāko pārsvaru spēlē - 74:59.

41 sekundi pirms pamatlaika beigām Kaspars Kitsings realizēja trīs soda metienus, panākot 83:83 un pagarinājumu.

Tajā pēc diviem precīziem soda metieniem Ričarda Daniela Vanaga izpildījumā mājinieki panāca 82:81, uz ko desmit sekundes vēlāk ar precīzu divpunktu metienu atbildēja Alteriks Gilberts.

Sešas sekundes pirms mača beigām neprecīzs izrādījās Kristiāna Šulca trīspunktnieks.

Mājiniekiem izcilu spēli savā vārda dienā aizvadīja Kārlis Šiliņš, gūstot 32 punktu, izcīnot 13 atlēkušās bumbas un izprovocējot septiņus noteikumu pārkāpumus.

16 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Vanaga kontā, bet desmit punktus guva Juris Vītols.

Viesiem bijušais liepājnieku spēlētājs Zigmārs Raimo izcēlās ar desmit punktiem, 15 atlēkušajām bumbām, astoņām pārtvertām bumbām un sešām kļūdām, bet Mārtiņš Meiers pievienoja sešus punktus.

Rezultatīvākais viesu rindās ar 33 punktiem bija Gilberts.

Vēju pilsētas komandas līderis šosezon ir Kārlis Šiliņš, kurš līdz šim caurmērā vienā mačā bija guvis 16,9 punktus un izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas. Pretiniekiem rezultatīvākais līdz šim ir bijis Veslijs van Beks ar vidēji 14,4 punktiem mačā.

"Kalev"/"Cramo" ar 15 uzvarām 18 spēlēs ir izvirzījusies turnīra tabulas otrajā vietā. Tartu komanda ar bilanci 15-6 ir ceturtā, "Ogre" ar 13 panākumiem 23 mačos ir septītā, "Liepāja" ar deviņām uzvarām un 14 zaudējumiem - desmitā, bet LU ar bilanci 8-14 ieņem 11.vietu. "Kalev"/"Audentes" ar bilanci 4-17 ieņem 15.vietu.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!