Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs izteicis cerības, ka viņš ar Latvijas izlases basketbolistu Kristapu Porziņģi varētu ilgstoši būt veiksmīgs duets, minēts kluba mājaslapā publicētā intervijā.

Gan Porziņģis, gan Dončičs lielāko daļu vasaras pavadījuši dzimtajā pusē. Slovēnis par vasaras jautrāko pieredzi nosaucis atpūtu ar draugiem uz laivas Horvātijā.

Ja Porziņģis Dalasā ieradies pagājušās nedēļas izskaņā, tad Dončičs to izdarījis jau augusta vidū. Abi basketbolisti gatavošanos sezonai turpinās tur līdz treniņnometnes sākumam 1. oktobrī.

Dončičs vasarā esot smagi strādājis pie fiziskās sagatavotības uzlabošanas. Intervētājs viņam vaicāja, vai tā esot taisnība, ka aizsargs kļuvis par deviņiem kilogramiem vieglāks.

"Neesmu pārbaudījis," atbildēja Dončičs. "Svaru zaudēju, lai par to man nevajadzētu uztraukties. Esmu kļuvis ātrāks, tāpēc noteikti būšu labāks aizsardzībā."

Basketbolists atklāja, ka viņš arī mainījis savu diētu. Salāti kļuvuši par viņa veselīgo maltīti, ar kuru aizstāta viņa iemīļotā pasta.

2018./2019. gada NBA sezonas labākais debitants februārī vien svinēja savu 20. dzimšanas dienu, savukārt Porziņģim 2. augustā apritēja 24 gadi. Šajā saistībā tika taujāts, kādu nākotni duetam saskata pats slovēnis.

"Ceru, ka varēsim sagādāt pamatīgus "bojājumus". Esam divi jauni puiši un vienkārši vēlamies spēlēt. Mums ir vairāki lieliski komandas biedri, kuri mums palīdzēs. Dirks Novickis arīdzan uzturēsies apkārt komandai un noteikti mums palīdzēs. Tāpēc zinām, ka viss būs lieliski," optimismu uzturēja Dončičs.

Pietiekami piesardzīgi izteikumos par izslēgšanas spēļu sasniegšanu iepriekš bijuši galvenais treneris Riks Kārlails un komandas veterāns Hosē Huans Barea. Līdzīgu nostāju ieņēmis Dončičs, kurš apzinās, ka komandai sasniegt "play-off" spēles pirmo reizi kopš 2016. gada būs sarežģīts uzdevums.

"To būs grūti paveikt. Domāju, ka Rietumu konference ir daudz stiprāka nekā Austrumu. Tomēr mums jāveic savs darbs, tāpēc komandai būtu jāsasniedz izslēgšanas spēles," izteicās Dončičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!