Foto: AFP/Scanpix
Izraēlas basketbola klubs Telavivas "Maccabi" vērsies ULEB Eirolīgā ar lūgumu mainīt "Final Four" turnīra laikus, jo spēļu norises laikā Izraēlā tiek pieminēti bojā gājušie karavīri un terora aktos mirušie, informē Eirolīga.

ULEB Eirolīgas "Final Four" pusfinālā 6.maijā "Maccabi" spēlēs pret "Real Madrid" vai "Valencia", bet otrā pārī "Panathinaikos" tiksies ar "Siena Montepaschi". Finālspēle un spēle par trešo vietu notiks 8.maijā.

Problēmas organizētājiem varētu rasties, ja "Maccabi" iekļūs finālā, jo izšķirošās spēles sākums paredzēts 8.maijā pulksten 21:30 pēc Latvijas laika. Taču šajā laikā Izraēlā jau svin "Yom Hazikaron" – dienu, kad Izraēlā piemin bojāgājušos karavīrus un terora aktu upurus. Šajā laikā Izraēlas likums aizliedz šīs valsts pilsoņiem piedalīties jebkādos sporta pasākumos.

Eirolīgas vadība solījusi uzklausīt visu pušu viedokļus un izvērtēt, kā spēļu laiku izmainīšana ietekmēs televīzijas partnerus, finālturnīra dalībkomandas, organizētājus, līdzjutējus un sponsorus. Paredzams, ka lēmumu Eirolīga pieņems šajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!