Foto: FIBA

Latvijas basketbolista Rodija Mačohas pārstāvētā "Fuenlabrada" sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē mājās izcīnīja uzvaru pār Daira Bertāna un Rodiona Kuruca pārstāvēto Seviljas "Real Betis".

Fuenlavradas vienība savā laukumā svinēja uzvaru ar 83:77 (20:30, 20:10, 26:15, 17:22).

Mačoha, laukumā pavadīja sešas minūtes un 49 sekundes, nopelnot trīs personiskās piezīmes, sakrājot +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu -3.

Pretinieku rindās Kurucs laukumā pavadīja 18 minūtes un 44 sekundes, izceļoties ar 12 punktiem. Viņš realizēja visus trīs divpunktu metienus, vienu no diviem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, viena pārķerta bumba, trīs kļūdas, četras personiskās piezīmes, divi izprovocēti sodi pretiniekiem, kā arī +/- rādītājs -4 un efektivitātes koeficients desmit.

Savukārt Bertāns spēlēja 20 minūtes un 12 sekundes, gūstot vienu punktu. Viņš realizēja vienīgo soda metienu, bet neprecīzi bija četri tālmetieni. Viņa kontā arī viena rezultatīva piespēle, divas personiskās piezīmes, kā arī +/- rādītāju -3 un efektivitātes koeficients -4.

"Fuenlabrada" vienībā rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Lasans Kroma, bet Seviljas komandā vairāk punktu par Kurucu sakrāja vien Šenons Evanss, 28 punktiem pievienojot arī deviņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona", kuras rindās tobrīd vēl spēlēja Rolands Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!