Foto: F64

Latvijas basketbola klubā "VEF Rīga" arī nākamajā sezonā turpinās spēlēt Somijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Madsens, bet basketbola klubs "Ogre" saglabājis pašmāju aizsargu Rihardu Zēbergu.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" sastāvā Madsens 18 spēlēs Latvijas-Igaunijas līgā (LIBL) vidēji izcēlās ar 7,3 punktiem un 6,2 atlēkušajām bumbām, bet FIBA Čempionu līgas 11 spēlēs viņa kontā 6,8 punkti un 4,4 atlēkušās bumbas.

Sezonu iepriekš Madsens spēlēja Spānijas līgas kluba Grankanārijas "Herbalife" sistēmā. Vēl pirms tam soms divas sezonas pavadīja Prāgas USK komandā, savukārt pirms došanās uz Čehiju Madsens pārstāvēja Somijas komandu "Kouvot", kurā uzsāka profesionāļa gaitas.

"VEF Rīga" šajā starpsezonā sastāvu papildinājusi ar Aigaru Šķēli, Arti Ati, Mārtiņu Vītolu un amerikāni Kailu Almenu, bet komandā paliks Arnolds Helmanis.

Savukārt piekto sezonu "Ogres" sastāvā aizvadīs Zēbergs.

"Zēbergs allaž bijis viens no galvenajiem aizsardzības balstiem Ogres komandā. Pēdējo divu sezonu laikā basketbolists pilnveidojis spēli un kļuvis par nozīmīgu komandas uzbrukuma sastāvdaļu," vēsta kluba tīmekļa vietne.

Aizvadītajā LIBL sezonā Zēbergs izcēlās ar līdz šim labākajiem statistikas rādītājiem gūto punktu ailītē četru sezonu laikā, kas pavadītas, pārstāvot Ogres basketbola klubu. Bez gūtajiem 12,2 punktiem vidēji spēlē Zēbergam arī 2,6 rezultatīvas piespēles, 2,2 izcīnītas atlēkušas bumbas, kā arī viņam 1,4 reizes spēlē izdevies pārtvert bumbu.

Klubs ziņo, ka šobrīd "Ogrei" ir noslēgti līgumi ar vēl pieciem spēlētājiem – Rinaldu Sirsniņu, Kristapu Dārgo, Lauri Mizi, Uģi Pineti un Renāru Magoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!