Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē trešdien Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 87:94 izbraukumā piekāpās Orlando "Magic" basketbolistiem. Šajā mačā pārtrūka arī Lukas Dončiča rezultativitātes sērija sezonas ievadā.

Jau vēstīts, ka Dāvis Bertāns "Mavericks" sastāvā joprojām nevar spēlēt savainojuma dēļ.

"Mavericks" rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Spensers Dinvidijs, bet Luka Dončičs izcēlās ar 24 punktiem, sešām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām. Viņi bija vienīgie, kuri pārsniedza 10 gūto punktu robežu.

Šī bija pirmā spēle šajā sezonā, kad Dončičs neguva vismaz 30 punktus. Iepriekš viņš to paveica pirmajās deviņās šīs sezonas spēlēs pēc kārtas, sasniedzot otro garāko šādu sēriju NBA vēsturē. 1962. gadā Viltam Čemberleinam šāda sērija ilga sezonas pirmās 23 spēles.

"Magic" labā ar 22 punktiem izcēlās Francs Vāgners, 13 punkti un 12 atlēkušās bumbas Vendelam Kārteram junioram, bet pa 12 punktiem guva Džeilens Sagss un Mo Bamba.

"Magic" izšķirošo izrāvienu veica pamatlaika pēdējās sešās minūtēs. "Mavericks" bija vadībā ar 83:82, bet tad nākamos astoņus punktus guva Orlando komandas spēlētāji. Turpinājumā viņi spēja savu pārsvaru noturēt un izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" ar sešām uzvarām 10 spēlēs ir sestajā vietā Rietumu konferencē, savukārt "Magic" izcīnīja savu trešo uzvaru 12 spēlēs, ieņemot priekšpēdējo vietu Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!