Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Orlando "Magic" otrdien ar rezultātu 122:110 (33:23, 29:29, 30:27, 30:31) pieveica regulārās sezonas čempioni Milvoku "Bucks" vienību, sērijā panākot vadību 1-0. Savukārt Rietumu konferencē zaudējumu piedzīvoja otra ar pirmo numuru izsētā komanda, Portlendas "Trail Blazers" ar rezultātu 100:93 (36:25, 21:31, 21:19, 22:18) apspēlējot Losandželosas "Lakers" basketbolistus.

Orlando klubs NBA noslēguma turnīru bija uzsācis neveiksmīgi, astoņās spēlēs izcīnot vien trīs uzvaras, kas neļāva izmantot iespēju apdzīt Austrumu konferences septītajā vietā esošo Bruklinas "Nets" vienību. Tiesa, tieši tāda paša bilance Orlando "burbulī" aizvadītajās spēlēs bija "Bucks" komandai, kas ar 56 izcīnītām uzvarām 73 spēlēs ieņēma pirmo vietu gan Austrumu konferencē, gan līgā.

Lai gan pirmo vadību spēlē guva "Bucks" basketbolisti, Garija Klārka precīzs tālmetiens pēc nepilnām četrām aizvadītām minūtēm ļāva Orlando vienībai panākt rezultātu 12:10.

Milvoku vienība visu atlikušo spēli aizvadīja iedzinēju lomā, trešajā ceturtdaļā gan spējot pietuvoties līdz viena punkta deficītam. Orlando klubs šo izrāvienu spēja apturēt. Savukārt vēl kādu cerību staru deva Bruka Lopeza raidījums no soda laukuma astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām, nominālajiem mājiniekiem pietuvojoties līdz rezultātam 93:99.

Ar precīziem metieniem gan atbildēja Terencs Ross, Dīdžejs Augustins, Nikola Vucevičs un Evans Furnjē, spēles izskaņā Orlando klubam vienubrīd pat panākot 16 punktu pārsvaru, bet noslēgumā uzvarot ar rezultātu 122:110.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 35 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām bija Vucevičs, bet ar 18 punktiem izcēlās Ross. "Bucks" labā 31 punktu un 17 atlēkušās bumbas sakrāja Vērtīgākā spēlētāja (MVP) apbalvojuma galvenais kandidāts Jannis Adetokunbo, bet 16 punkti Džordža Hila kontā.

"Magic" komanda jau pērn NBA izslēgšanas spēļu ievadā sagādāja pārsteigumu, kā septītā izsētā komanda pirmajā mačā pārspējot topošo čempioni Toronto "Raptors" vienību. "Raptors" gan uzvarēja nākamās četras sērijas spēles.

Vēlāk otrdienas gaitā līdzīgu pārsteigumu sagādāja "Trail Blazers" vienība, kas vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja, kvalifikācijas spēlē par vietu "play-off" pieveicot devītajā pozīcijā esošo Memfisas "Grizzlies" vienību. Tikmēr "Lakers" komanda regulāro sezonu noslēdza ar trim uzvarām un pieciem zaudējumiem, kas gan netraucēja klubam izcīnīt pirmo vietu Rietumu konferencē.

Vēl astoņas minūtes pirms spēles beigām sešu punktu pārsvars piederēja "Lakers" vienībai, taču spēles izskaņā iniciatīvu savās rokās uzņēmās "Blazers" komandas līderis Deimiens Lilards, kurš realizēja trīs trīspunktniekus. Divi no tiem tika izpildīti pāris metrus no trīspunktu metienu līnijas.

Savukārt uzvaru nodrošināja Garijs Trents juniors, kurš ar precīzu "trejaci" panāca rezultātu 98:93. Pēdējo vārdu vēl paspēja pateikt Jusufs Nurkičs, ar bumbas triecienu grozā nosakot spēles gala iznākumu – 100:93.

Panākumu ar 34 punktiem kaldināja Lilards, bet 21 punktu guva Sīdžejs Makolums. Zaudētāju rindās 28 punkti Entonijam Deivisam, bet 23 punktus, 17 atlēkušās bumbas un 16 rezultatīvas piespēles sakrāja Lebrons Džeimss.

Viens no Losandželosas komandas klupšanas akmeņiem bija tālmetienu precizitāte, kas problēmas sagādāja jau iepriekšējās Orlando "burbuļa" spēlēs. "Lakers" vienība sērijas pirmajā mačā realizēja vien piecus no 32 tālmetieniem.

Arī Austrumu konferences ceturtās un piektās izsētās komandas duelī uzvaru svinēja regulāro sezonu zemāk pabeigusī vienība, Maiami "Heat" ar rezultātu 113:101 (27:33, 29:19, 25:28, 32:21) pieveicot Indiānas "Pacers" basketbolistus.

Džimijs Batlers guva 28 punktus, bet ar 24 punktiem izcēlās Slovēnijas basketbola zvaigzne Gorans Dragičs. "Pacers" labā pa 22 punktiem sakrāja Malkolms Brogdons un Tīdžejs Vorens. Indiānas komandai šajās izslēgšanas spēlēs nevar palīdzēt tās līderis lietuvietis Domants Sabonis.

Savukārt analogā divcīņā Rietumu konferencē sēriju ar uzvaru uzsākusi Hjūstonas "Rockets" komanda, kas ar 123:108 (28:20, 40:32, 36:31, 19:25) apspēlēja Oklahomsitijas "Thunder" vienību. "Rockets" rezultatīvākais spēlētājs ar 37 punktiem bija Džeimss Hārdens, bet 22 punktus, laukumā nākot no rezervistu soliņa, guva Džefs Grīns. Komandai savainojuma dēļ pagaidām nevar palīdzēt tās zvaigzne Rasels Vestbruks.

"Thunder" vienības labā 29 punktus guva Danilo Galināri, bet 20 punktus, desmit atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles sakrāja Kriss Pols.

Visu minēto sēriju otrās spēles tiks aizvadītas ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!