Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais Losandželosas "Lakers" aizsargs Ērvains "Maģiskais" Džonsons ir iecelts amatā par kluba prezidentu basketbola operāciju jautājumos, paziņojusi NBA kluba vadība.

Veicot kluba vadības restrukturizāciju, "Lakers" īpašniece Džinija Basa amata ir atbrīvots par šo jomu līdz šim atbildējušo Džims Bass, kā arī ilggadējo kluba ģenerālnenedžeri Mičemu Kupčaku un kluba sabiedrisko attiecību izpilddirektoru Džonu Bleku. 57 gadus vecais Džonsons būs tiešā kluba īpašnieces pakļautībā, un viņa cerot, ka bijušajai basketbola zvaigznei izdosies "pacelt klubu kādreizējos augstumos", teikts izplatītajā preses relīzē.

"Lakers" ģenerālmenedžera amatu Mičems Kupčaks ieņēma kopš 2000. gada, bet kluba sistēmā viņš strādājis kopš 1981. gada. Savukārt Džims Bass, kurš ir līdzīpašnieces brālis un kluba akcionārs, basketbola operāciju prezidenta amatā tika iecelts 2005. gadā.

Pēc basketbola karjeras beigām Maģiskais Džonsons nekad nav ieņēmis atbildīgus amatus klubos, bet pievērsies investīciju biznesam. Pagājušā gadsimta 90. gadu vidū īsu brīdi Džonsons bija "Lakers" treneris un ilgu laiku kluba viceprezidents, taču pagājušā gada jūnijā pēc plašas kritikas no šā posteņa aizgāja. 2010. gadā Džonsons pārdeva sev piederošās "Lakers" akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!