Foto: AP/Scanpix

Bijusī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Maikls Džordans strīdā par sava vārda izmantošanu tiesā uzvarējis Ķīnas sporta apavu un apģērbu ražotājus "Qiaodan Sports", ziņu ārzemju mediji.

2012. gadā bijušais Čikāgas "Bulls" spēlētājs Ķīnas Rūpniecības un tirdzniecības pārvaldes juridiskajā palātā iesniedza sūdzību par "Qiaodan Sports" saistībā ar nelikumīgu viņa vārda un spēlētāja numura izmantošanu ķīniešu rakstībā, pieprasot ražotājfirmas licences anulēšanu, taču Džordana pretenzijas tika noraidītas. 2015. gadā tiesa lēma par labu "Qiaodan Sports" par tirdzniecības zīmes izmantošanu.

Pēc ilgstošiem mēģinājumiem atrisināt situāciju 2016. gada aprīlī Džordans vērsās Ķīnas Tautas republikas Augstākajā tiesā, kas viņa prasību ir apmierinājusi, vēsta "ABC Net".

"Priecājos, ka Augstākā tiesa ir apstiprinājusi manas tiesības aizsargāt manu vārdu šajā tirdzniecības zīmes lietā. Ķīniešu pircējiem ir tiesības zināt, ka "Qiaodan Sports" un viņu izstrādājumiem nav nekādas saistības ar mani," teikts Džordana izplatītajā paziņojumā.

Maiklam Džordanam ir spēkā eksluzīvs līgums ar sporta preču ražotājiem "Nike", kas ražo sporta apavus "Air Jordan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!