Foto: ACB

Latviešu basketbolisti Rinalds Mālmanis, Mārcis Vītols un Oskars Hlebovickis atraduši darbavietas klubos Lietuvā, Igaunijā un Polijā.

Mālmanis karjeru turpinās Lietuvas komandā Klaipēdas "Neptūnas", vēsta klubs. Vienošanās ar 26 gadus veco uzbrucēju panākta uz vienu sezonu.

Iepriekšējās divas sezonas Mālmanis pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) vienībā Mursijas UCAM. Aizvadītajā sezonā ACB viņam 21 mačā vidēji sešās minūtēs bija 1,4 punkti un 1,4 atlēkušās bumbas.

Pirms tam viņš divas sezonas pavadīja Seviljas "Real Betis" komandā, kurai 2019.gada pavasarī palīdzēja gūt uzvaru Spānijas otrās līgas jeb "LEB Oro" čempionātā, kas tai nodrošināja atgriešanos ACB.

Mālmanis Seviljas vienībai pievienojās 2018.gada vasarā, kad pārnāca no ACB kluba Vitorijas "Baskonia", kuras rindās paguva uzspēlēt arī ULEB Eirolīgā.

Savukārt 30 gadus vecais Vītols pievienojies Igaunijas basketbola klubam "Keila", kas nākamajā sezonā debitēs Latvijas - Igaunijas līgā.

30 gadus vecais Vītols ir "Keila" pirmais nolīgtais ārzemju spēlētājs.

Iepriekšējā sezonā Vītols spēlēja citā Igaunijas komandā Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuras rindās apvienotajā čempionātā 24 mačos vidēji 17 minūtēs guva 6,1 punktu, atdeva 3,1 rezultatīvu piespēli un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas.

Pirms tam Vītols pārstāvēja Latvijas vienības "VEF Rīga" un "Ventspili", bet pirms pievienošanās kurzemniekiem viņš bija devies leģionāru gaitās uz Ukrainu, kur spēlēja Odesas komandā.

Tikmēr Hlebovickis pārcēlies uz Polijas kluba Vroclavas "Šlask" sistēmu. Vienošanās ar 21 gadu veco uzbrucēju panākta uz trīs gadiem un plānots, ka viņš spēlēs "Šlask" otrajā komandā, kas cīnās Polijas pēc spēka otrajā līgā.

Iepriekšējā sezonā Hlebovickis pārstāvēja "Liepāju", Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā 26 mačos vidēji 22 minūtēs gūstot 7,6 punktus, izcīnot 2,4 atlēkušās bumbas un atdodot 1,3 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam Ogres basketbola audzēknis Hlebovickis bija "VEF Rīga" sistēmā, kā arī spēlēja Jūrmalas komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!