Foto: AP/Scanpix/LETA

Spānijas izlases basketbolists Marks Gasols vaļsirdīgi atzinis, ka vēlējies palikt tobrīd savā karjeras vienīgajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Memfisas "Grizzlies", kas basketbolistu 2018./2019. gada sezonas laikā aizmainīja uz topošajiem čempioniem Toronto "Raptors".

Jaunākais no Gasolu brāļiem uz Ziemeļameriku pārcēlās 2008. gadā, pievienojoties Memfisas komandai. Basketbolists desmitarpus sezonu laikā vidēji spēlē izcēlās ar 15 punktiem un 7,7 atlēkušajām bumbām, vairākās statistikas ailītēs kļūstot par līderi kluba vēsturē.

Tomēr, pēdējo gadu laikā pasliktinoties "Grizzlies" rezultātiem, komandas vadība šī gada 7. februārī spēlētāju aizmainīja uz Toronto "Raptors" vienību. Līdzīgs liktenis vasarā piemeklēja saspēles vadītāju Maiku Konliju, kurš komandā bija spēlējis kopš 2007./2008. gada sezonas.

"Maz bijuši tādi spēlētāji NBA, kuri tā arī netiek aizmainīti no savas vienīgās komandas. Ja tas būtu bijis atkarīgs no manis, es nebūtu bijis aizmainīts. Vienmēr domāju, ka varu mainīt situāciju Memfisā un atkal pacelt komandu līdz virsotnēm. Taču paldies Dievam, ka viņi mani ignorēja," Gasols stāstījis reportieriem Spānijā, vēsta "Europa Press" aģentūra.

Gasola un Konlija vadībā "Grizzlies" klubs pieredzēja iepriekš nepieredzētu stabilitāti, septiņus gadus pēc kārtas sasniedzot NBA izslēgšanas spēles. 2013. gada pavasarī Memfisas klubs piekāpās vien Rietumu konferences finālā, tajā atzīstot Sanantonio "Spurs" pārākumu.

Aizvadītajā sezonā 34 gadus vecais centra pozīcijas spēlētājs beidzot izcīnīja ilgi kāroto NBA čempionu titulu, palīdzot Toronto "Raptors" ar 4-2 pieveikt pēdējo divu gadu čempionus Goldensteitas "Warriors" vienību. Gasols sērijas laikā izcēlās ar trim spēlēm, kurā viņš guva vismaz 17 punktus, bet vidēji mačā spānis sakrāja 12 punktus un 7,3 atlēkušās bumbas.

Pirms gaidāmās sezonas pieredzējušais basketbolists neizmantoja iespēju atteikties no pēdējā līguma gada, paliekot Toronto vienībā uz nākamo sezonu. Gasols pirms nodokļiem nākamsezon pelnīs 25,6 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!