Foto: DELFI

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" pievienojies 24 gadus vecais un 2,08 metrus garais valstsvienības centrs Mārtiņš Meiers, ar kuru līgums parakstīts uz divām sezonām, informēja Rīgas komanda.

Aizvadītajā sezonā Meiers pārstāvēja BK "Ventspils", kura sastāvā izgāja laukumā trijos dažādos turnīros. 29 spēlēs "Aldairs" Latvijas Basketbola līgā Meieram vidēji 14,3 minūtēs 8,6 punkti un četras atlēkušās bumbas. Deviņās Eiropas kausa izcīņas spēlēs viņam vidēji 12,1 minūtē 4,6 punkti un 2,6 atlēkušās bumbas, bet astoņās Baltijas Basketbola līgas spēlēs – vidēji 15,8 minūtēs 10,5 punkti un 3,1 atlēkusī bumba.

"Līdz šim nesanāca uzspēlēt VEF, nu tāda izdevība man ir dota ir un tā ir jāizmanto. Turklāt VTB Vienotā līga ir liela iespēja spēlētājam. Vēlos arī pateikties kluba vadībai un treneriem, kas man izvēlējās. Mērķtiecīgi strādāšu, lai attaisnotu uz sevi liktās cerības un palīdzētu kluba izvirzīto mērķu sasniegšanā," atzina pats basketbolists.

"Mārtiņš mūsu redzeslokā bija jau iepriekš, beidzot mūsu ceļi ir krustojušies. Mēs viņā kā jaunā latviešu spēlētājā redzam lielu potenciālu, ticam viņa karjeras attīstībai un vēlamies, lai tas notiek VEF un kopā ar VEF," sacīja "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons.

Savas karjeras laikā Meiers vienu sezonu pavadījis Vācijas Bundeslīgas klubā "Mitteldeutscher", kā arī spēlējis Latvijas komandās "Liepājas Lauvas" un "Jūrmala/Fēnikss". 

Lapmežciemā augušais Meiers iepriekšējos gados regulāri pārstāvējis Latviju starptautiskajā līmenī. Meiers spēlējis Latvijas U18 un U20 jauniešu izlasēs, tāpat 18 gadu vecumā piedalījies FIBA rīkotajā Eiropas U18 Zvaigžņu spēlē. Ar Latvijas valstsvienību Mārtiņš sacenties divos Eiropas čempionātos. Ainara Bagatska vadītās Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā Mārtiņš Meiers ir arī šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!