Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc uzvaras pārbaudes turnīrā Prāgā pār Čehijas valstsvienību norādīja, ka tā izcīnīta, pateicoties sniegumam aizsardzībā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Valstsvienība piektdien izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, ar rezultātu 69:63 (21:17, 11:8, 22:19, 15:19) pieveicot Čehijas valstsvienību.

“Vērtīga uzvara pārliecības nostiprināšanai. Labi spēlējām aizsardzībā. Īpaši pirmajā puslaikā, kad, variējot aizsardzības veidus, izjaucām pretinieču ritmu. Kad “atsitāmies” savā laukuma pusē, parādījās iespējas sameklēt labas iespējas uzbrukumiem ātrajās pārejās," pēc spēles teica Zībarts.

Latvijas izlasei ceturtajā ceturtdaļā vienubrīd bija arī 11 punktu pārsvars, Jākobsone ar divpunktu metienu panākot 61:49. Taču nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām Elhotovas metiens palēcienā ļāva čehietēm pietuvoties līdz 61:63 Latvijas labā.

"Kontrolējām spēli, bet pēdējā ceturtdaļā pārāk emocionāli reaģējām uz tiesnešu lēmumiem, ļāvām čehietēm gūt dažus ātros punktus un sākām nervozēt uzbrukumā. Tomēr kritiskākajā brīdī sapratām, kā nosargāt uzvaru," par spēles svarīgāko brīdi izteicās treneris.

Komandas sastāvā šajā spēlē laukumā izgāja arī pirmajā mačā nespēlējušās Elīna Dikaioulaku, Ieva Pulvere un Digna Strautmane, toties spēlē nepiedalījās Aija Putniņa.

"Bija jūtams, ka iepriekšējā dienā pret bosnietēm iegūtā pārliecība spēlētājām nākusi par labu – šodien papildu enerģiju spēlē ienesa gan Paula Strautmane, gan Ilze Jākobsone. Rīt centīsimies nepazaudēt uzņemto ritmu, bet vienlaikus domāsim, kā nepārslogot mūsu pamatspēlētājas.”

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā spēlē latvietes ar rezultātu 85:62 pārspēja Bosniju un Hercegovinu. Komandu sestdien pulksten 16.00 sagaida spēle pret Ungārijas vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!