Foto: DELFI

Pašreizējā turnīra čempione Maskavas CSKA trešdien uzvarēja arī trešajā pusfināla mačā un kā pirmā sasniedza VTB Vienotās līgas basketbolā finālu.

Aizvadītajā duelī CSKA arī viesos ar 74:66 (23:17, 20:14, 19:10, 12:25) apspēlēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" basketbolistus, sērijā triumfējot ar 3-0.

Uzvarētājiem ar 16 punktiem izcēlās serbs Milošs Teodosičs, bet 13 punktus sameta Francijas izlases saspēles vadītājs Nando de Kolo.

Tikmēr Krasnodaras komandā 18 punktus guva Moriss Kolinss.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrā pusfināla sērijā Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda ar 2-1 ir priekšā pret Maskavas apgabala "Himki" vienību. Nākamais mačs ceturtdien notiks Himkos.

Pēc CSKA iekļūšanas finālā kļuvis oficiāli skaidrs, ka otra fināliste garantēs vietu nākamās sezonas ULEB Eirolīgas sacensībās.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Sanktpēterburgas komanda Vienotās līgas ceturtdaļfinālā ar 3-0 uzvarēja pagājušajā nedēļā par Latvijas čempioni kļuvušo "VEF Rīga" komandu.

Timma "Zeņit" komandā aizvada otro sezonu, bet nesen basketbola apskatnieks Deivids Piks ziņoja, ka latvietis noslēdzis trīs gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) un ULEB Eirolīgas komandu Vitorijas "Baskonia".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011. gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!