Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētais ULEB Eirolīgas un VTB Vienotās līgas klubs Maskavas CSKA pastiprinājis savu sastāvu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pieredzi guvušo aizsargu Ronu Beikeru, kurš divas sezonas bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas “Knicks” vienībā, vēsta klubs.

Beikers, kurš ar CSKA vienojies par līgumu uz vienu sezonu, tādējādi piedzīvos savu debiju Eiropā. 26 gadus vecais basketbolists 2016. gadā absolvēja Vičitas Štata universitāti, kuras labā četru sezonu laikā viņš vidēji spēlē izcēlās ar 13,2 punktiem un 4,2 atlēkušajām bumbām.

Nedraftētais basketbolists nākamās divas sezonas pavadīja "Knicks" vienībā, kā arī uzsāka 2018./2019. gada sezonu Ņujorkā. Tās laikā viņš gan tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards", kur basketbolists laukumā izgāja tikai četrās spēlēs. Savas NBA karjeras laikā 1,93 metrus garais aizsargs vidēji mačā laukumā pabijis 14,5 minūtes un izcēlies ar 3,1 punktiem.

"Mēs vienojāmies ar spēlētāju, kurš Eiropā būs pirmgadnieks, taču ir apņēmības pilns pievienoties CSKA un gūt profesionālu izaugsmi," kluba mājaslapā citēts komandas galvenais treneris Dimitrs Itudis. “Rons ir sīksts puisis, kurš labi spēlē aizsardzībā. Viņš spēlējis augstā līmenī gan universitātes basketbolā, gan NBA, gan G-Līgā [NBA fārmklubu līgā]. Vēlos piebilst, ka komanda šobrīd nav pilnībā nokomplektēta. Plānojam drīz parakstīt līgumu ar vēl vienu spēlētāju, lai varētu noslēgt šo vasaras daļu."

Beikers pārsvarā līdz šim karjeras gaitā spēlējis otrā numura jeb uzbrūkošā aizsarga pozīcijā, tādējādi paredzams, ka tiešu konkurenci Jānim Strēlniekam amerikānis nesastādīs. Pagaidām latvietim par konkurentiem uzskatāmi gados jaunie vietējie basketbolisti Mihails Kulagins un Ivans Uhovs, kā arī Itālijas izlases pārstāvis Daniels Hakets, kura saistībā izskanējušas ziņas par līguma pagarināšanu ar CSKA.

"Esmu sajūsmināts par CSKA doto iespēju," teicis pats Beikers. “Pēc sarunas ar galveno treneri Dimitri un komandas kapteini Kailu Hainsu saskatu sev vietu CSKA pieejā."

Jau ziņots, ka Maskavas CSKA kluba vadība arīdzan esot uzrunājusi NBA deviņas sezonas aizvadījušo saspēles vadītāju Džeremiju Linu, taču abu pušu pārrunas nojukušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!