Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē Dalasas "Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 109:118 piekāpās Rietumu konferences līdervienībai Denveras "Nuggets", piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Latvietis Dāvis Bertāns turpina ārstēt savainojumu un viņa atgriešanās laukumā pirms NBA Zvaigžņu spēles pārtraukuma nebija plānota. Muguras problēmu dēļ šajā mačā "Mavericks" nevarēja palīdzēt arī maiņas darījumā iegūtais Kairijs Ērvings.

"Mavericks" labā šajā mačā 37 punktus guva Luka Dončičs, bet, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa, 17 punktus sameta Kristians Vuds. "Nuggets" rindās 24 punktus sameta Džefs Grīns, 22 punkti Maikla Portera kontā, bet Nikola Jokičs izcēlās ar 14 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un 10 rezultatīvām piespēlēm.

Vēl otrās ceturtdaļas sākumā rezultāts bija neizšķirts 25:25, bet tad "Nuggets" pārņēma spēles kontroli un veica izrāvienu. Līdz puslaika beigām mājinieki panāca 17 punktu pārsvaru (61:44). Spēles turpinājumā "Mavericks" atspēlēšanās neizdevās, un deficīts tika samazināts tikai pēdējās minūtēs. "Nuggets" droši izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

"Nuggets" ar 41 uzvaru un 18 zaudējumiem ierindojas Rietumu konferences pirmajā pozīcijā, bet "Mavericks" ar 31 uzvaru un 29 zaudējumiem ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!