Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē trešdien, 24. martā, pie drošas uzvaras tika Dalasas "Mavericks", kas, spēlējot bez latvieša Dāvja Bertāna un sava līdera Lukas Dončiča, ar 110:91 (25:21, 27:32, 30:19, 28:19) pieveica NBA šī brīža vājāko klubu Hjūstonas "Rockets".

Bertāns ceļgala traumas dēļ izlaida otro spēli pēc kārtas. Pirms tam rūjienietis bija piedalījies visās "Mavericks" spēlēs pēc aizmainīšanas no Vašingtonas "Wizards".

Pēc līdzīgā cīņā aizvadīta pirmā puslaika "Mavericks" vadības grožus savās rokās pārņēma trešajā ceturtdaļā, panākot desmit punktu pārsvaru. Pēdējā ceturtdaļā vienubrīd Dalasas komandas pārsvars sasniedza arī 26 punktus, bet beigās svinēta uzvara ar +19.

"Mavericks" uzvaras galvenie kaldinātāji bija Džalens Bransons un Spensers Dinvidijs, kuriem attiecīgi 28 un 26 punkti. "Rockets" rindās ar "double double" izcēlās 19 gadus vecais turku basketbolists Alperens Šenguns, kurš guva 14 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" pēdējās 13 spēlēs piedzīvojusi vien trīs zaudējumus, kas ļāvis Dalasas komandai NBA Rietumu konferencē pakāpties uz piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!