Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" svētdien izbraukumā zaudēja līgas pēdējās vietas īpašniecei Orlando "Magic" vienībai. Viesiem ceļgala sāpju dēļ nepalīdzēja Kristaps Porziņģis.

"Mavericks" komanda pretiniekiem zaudēja ar rezultātu 108:110 (34:23, 25:41, 29:27, 20:19). Orlando komanda tikai otro reizi šosezon uzvarēja otro spēli pēc kārtas.

Mājinieki ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē saglabāja mazu vadību, tomēr "Mavericks" nepilnas sešas minūtes pirms spēles beigām to pārņēma, Markīsam Krisam izvirzot komandu vadībā ar "slam dunk" (103:102).

54 sekundes pirms spēles beigām pirmgadnieks Francs Vāgners ar metienu pēc divsoļa atguva "Magic" komandai vadību (107:109). Uzbrukumu vēlāk Dorians Finijs-Smits trāpīja tikai vienu soda metienu. Savukārt Maksimilians Klebers, sagrābis atlēkušo bumbu pie sava groza, tika atbruņots, Vendelam Kārteram ar vienu precīzu soda metienu atjaunojot divu punktu vadību (108:110).

Bumba viesu pēdējā uzbrukumā bija Lukas Dončiča rokās. Slovēnim pretinieku pretestība gan piespieda šķirties no bumbas. Tālmetienu par uzvaru nesekmīgi izpildīja Klebers, bet grozam atkārtoti uzbruka Redžijs Buloks, kura mēģinājums arī bija nesekmīgs.

Luka Dončičs zaudētāju rindās izcēlās ar 34 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm, bet Džeilens Bransons guva 15 punktus. Uzvarētāju labā 19 punktus sakrāja Čuma Okeke, bet ar 18 punktiem atzīmējās Vāgners.

Dalasas komanda mazāk nekā 24 stundas iepriekš mājās sagrāva Indiānas "Pacers" vienību. Šo spēli pēc 11 nospēlētām minūtēm pameta Porziņģis, kurš uz Orlando nedevās sāpoša labā ceļgala dēļ.

Dalasas komanda ar 29 uzvarām 51 spēlē saglabā sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Magic" vienība ar 11 panākumiem tikpat mačos ir pēdējā vietā gan Austrumu konferencē, gan līgā.

"Mavericks" vienība nākamo spēli aizvadīs vien trešdien, kad savā laukumā uzņems Oklahomsitijas "Thunder" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!