Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 2. novembrī, Dalasas "Mavericks" bez savainotā Kristapa Porziņģa ar 110:125 (30:24, 32:46, 26:29, 22:26) piekāpās Maiami "Heat", piedzīvojot pirmo zaudējumu sezonā savā laukumā.

Porziņģis muguras sāpju dēļ izlaida jau ceturto spēli pēc kārtas. Kā vēsta NBA apskatnieki, liepājnieka veselība ir uzlabojusies, bet komandas galvenais treneris Džeisons Kids cer uz Porziņģa palīdzību trešdien gaidāmajā spēlē pret Sanantonio "Spurs".

"Heat" tā bija piektā uzvara pēc kārtas, bet pirmo reizi kluba vēsturē četri Maiami basketbolisti vienā spēlē guva 22 vai vairāk punktus. "Heat" īpaši uguņoja otrajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 46:32, kas ļāva Maiami komandai doties puslaika pārtraukumā, esot vadībā ar 70:62. Otrajā puslaikā "Mavericks" tā arī ne reizi nebija vadībā, bet "Heat" svinēja sesto uzvaru septiņās spēlēs.

"Heat" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Tailers Hiero, 23 punkti Džimijam Batleram, bet pa 22 punktiem guva Kails Lovrijs un Bams Adebajo. "Heat" centrs Adebajo vēl izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet Lovrijs savā statistikā 22 punktiem klāt pielika deviņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas.

"Mavericks" rindās ierasti visvairāk punktus guva Luka Dončičs, kurš šoreiz izcēlās ar 33 punktiem. 25 punktus guva Džalens Bransons, bet 17 punktus – Tims Hārdevejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!