Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" pirmdien nespēja izcīnīt uzvaru bez malā palikuša liepājnieka.

"Mavericks" basketbolisti ar rezultātu 107:109 (29:19, 29:29, 17:33, 32:28) atzina Čikāgas "Bulls" vienības pārākumu, bet Porziņģis spēlē nepiedalījās, lai kārtējo reizi šosezon veselības taupīšanas nolūkos izlaistu vienu no divām spēlēm divās dienās.

"Bulls" komanda svarīgāko izrāvienu veica trešajā ceturtdaļā, kad mājinieki pirmo reizi mačā tika pie vadības, 12 minūšu laikā apspēlējot "Mavericks" basketbolistus ar rezultātu 33:17.

Laukuma saimnieki vadību kontrolēja līdz spēles izskaņai, tomēr "Bulls" komanda vēl spēja sagādāt saviem skatītājiem vieglu izbīli. Rezultātam esot 107:99, "Mavericks" centrs Maksimilians Klebers 18 sekundes pirms pamatlaika beigām trieca bumbu grozā no augšas, bet Delons Raits uzreiz pārtvēra bumbu, asistējot Dorianam Finijam-Smitam tālmetienā – rezultāts jau 107:104.

Čikāgas komandas uzbrucējs Tadeuss Jangs netrāpīja vienu no diviem soda metieniem, uz ko Finijs-Smits pēc Dončiča piespēles atbildēja ar vēl vienu precīzu tālmetienu, panākdams jau 108:107.

Tomēr iespējai izraut uzvaru viesiem pietrūka mazliet laika. Luka Dončičs pie bumbas tika ap laukuma centru, no kurienes viņa metiens pat skāra groza stīpu, bet bija neprecīzs.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 19 punktiem bija Kobijs Vaits, bet ar 18 punktiem 17 minūtēs atzīmējās uzbrucējs Oto Porters. "Mavericks" labā 26 punktus guva Tims Hārdavejs, savukārt Dončičs, kurš pagājušo spēli izlaida īkšķa savainojuma dēļ, sakrāja 23 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles.

"Garajā galā", kurā trūka pagājušās nedēļas Rietumu konferences labākais spēlētājs Porziņģis, ar 13 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Klebers, bet Bobans Marjanovičs spēlē nāca no rezervistu soliņa, pievienodams 14 punktus un 12 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" pēc zaudējuma ar 37 panākumiem 62 spēlēs saglabā septīto vietu Rietumu konferencē, bet "Bulls" vienībai 21 uzvara 61 spēlē dod 11. pozīciju Austrumu konferencē. Dalasas komanda nākamo maču aizvadīs trešdien, kad "Mavericks" savā laukumā uzņems Ņūorleānas "Pelicans" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!