Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" ceturtdien deva atpūtu saviem līderiem Kristapam Porziņģim un Lukam Dončičam, bez kuriem piedzīvoja zaudējumu regulārā čempionāta spēlē.

"Mavericks" ar rezultātu 108:116 izbraukumā piekāpās Oklahomasitijas "Thunder" rindās. Oficiālajā protokolā tika norādīts, ka Porziņģis tika atpūtinārs labā ceļgala traumas dēļ, bet Dončičs – labās potītes traumas dēļ.

"Mavericks" rindās 27 punktus guva Džoss Ričardsons, 26 punkti Džeilenam Bransonam, bet Tims Hārdevejs pievienoja 24 punktus. Savukārt uzvarētājiem visi pamatsastāva spēlētāji guva vairāk nekā desmit punktus, bet rezultatīvākais 32 punktiem bija Šejs Gildžess-Aleksandrs, bet 21 punktu pievienoja Els Horfords.

"Thunder" gandrīz visas spēles garumā kontrolēja notikumu laukumā, lielāko spēles laiku turoties vismaz desmit punktu vadībā. Mača izskaņā "Mavericks" veica izrāvienu, un pēc trīs Hārdeveja soda metieniem pietuvojās līdz 101:103. Maču "Thunder" gan noslēdza ar 13:5 izrāvienu, kas ļāva svinēt uzvaru.

"Mavericks" ar 19 uzvarām 36 spēlēs Rietumu konferencē ieņem astoto vietu.

Citā mačā Hjūstonas "Rockets" sastāvā laukumā savainojuma dēļ nedevās cits latvietis Rodions Kurucs, bet viņa pārstāvētā komanda ar 105:125 izbraukumā piekāpās Sakramento "Kings" un piedzīvoja 14.zaudējumu pēc kārtas.

Rezultatīvākais Hjūstonas komandā ar 23 punktiem Viktors Oladipo, kram arī deviņas rezultatīvas piespēles, bet 17 punktus pievienoja Ēriks Gordons. "Kings" rindās Deārons Fokss izcēlās ar 30 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un deviņām piespēlēm, bet vēl 20 punktus pievienoja Badijs Hīlds, Rišons Holmss un Herisons Bērnss. Holmss un Bērnss izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!