Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien nepiedalījās latvietis Kristaps Porziņģis, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 123:111 (31:30, 19:35, 33:28, 30:18) pārspēja Bruklinas "Nets", kuras labā astoņus punktus guva cits latvietis Rodions Kurucs.

Porziņģis otro spēli pēc kārtas izlaida piesardzības nolūkos, jo viņš sajutis sāpes labajā ceļgalā. "Mavericks" komanda nesteigsies ar Porziņģa atgriešanos laukumā, kā prioritāti izvirzot viņa veselību.

Savukārt Kurucs aizvadīto maču sāka pamatsastāvā, un laukumā pavadīja 18 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus. Viņš realizēja divus divpunktu metienus (2/4), vienu tālmetienu (1/6) un vienu soda metienu (1/2). Latvietis izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, izdarīja trīs piespēles, pārtvēra divas bumbas un nopelnīja divas piezīmes, maču noslēdzot ar +/- rādītāju +7.

"Mavericks" rindās atkal lieliski spēlēja Luka Dončičs, kurš guva 31 punktu, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja. 25 punktus guva Sets Karijs, bet 18 punkti Maksi Kleberam. Savukārt "Nets" rindās rezultatīvākais bija Spensers Dinvidijs, kurš guva 19 punktus, bet 14 punktus pievienoja Džanans Musa.

Spēles pirmajā puslaikā abas vienības cīnījās diezgan līdzīgi, bet puslaiku "Nets" noslēdza vadībā ar 65:60. "Mavericks" vienība turpinājumā sāka precīzāk realizēt tālmetienus, kas ļāva pārņemt spēles kontroli, bet pēdējā ceturtdaļā ar labu aizsardzību Bruklinas vienību izdevās ierobežot, ļaujot tai gūt tikai 18 punktus.

"Mavericks" ar 22 uzvarām 34 spēlēs Rietumu konferencē ierindojas piektajā vietā, "Nets" ar 16 uzvarām 33 spēlēs ir septītajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!