Foto: DELFI

Skandalozais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans izteicis gatavību draftēt vienu no šī brīža sieviešu basketbola lielākajām zvaigznēm Britniju Grineri.

22 gadus vecā augumā raženā basketboliste šajā pavasarī noslēdz savu koledžas karjeru un četros gados pieredzējusi iespaidīgu karjeru. Atlētiskā centra spēlētāja guvusi 3283 punktus un bloķējusi 748 metienus, kā arī izpildījusi 18 bumbas triecienus grozā no augšas.

Pagājušajā gadā Grinere palīdzēja Beiloras universitātes komandai "Lady Bears" pirmoreiz vēsturē triumfēt Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Kubans izteicis gatavību Grineri izvēlēties šī gada NBA jauno spēlētāju drafta otrajā kārtā vai vismaz dot viņai iespēju izmēģināt savus spēkus vasaras līgā.

"Ja viņa ir labākā zem groziem, es viņu ņemšu," izteicies Kubans, nenoliedzot, ka ar šādu mārketinga triku iegūs gan viņš, gan pati spēlētāja. "Esmu par to domājis un vēlos pārbaudīt, cik viņa ir laba. Nekad nevari to uzzināt, ja nedod iespēju."

Arī pati Grinere jau savā tvitera kontā izteikusies, ka labprāt izmantos iespēju.

1979.gadā līgumu ar NBA komandu Indiānas "Pacers" noslēdza Anna Meijersa, kurai tomēr neizdevās iekļūt vienības galīgajā sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!