Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans neslēpa, ka esot patīkami satraukts pēc darījuma ar Ņujorkas "Knicks", kurā ieguva latvieti Kristapu Porziņģi.

Jau ziņots, ka šī maiņas darījuma ietvaros uz Dalasu dosies Porziņģis, Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr "Knicks" pretī saņems Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru, Vesliju Metjūsu un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Protams, esmu patīkami satraukts, ka ieguvām tādus spēlētājus kā Porziņģis, Burks, Hārdevejs un Lī. Mēs no visiem šiem spēlētājiem sagaidām lielas lietas," kluba preses dienestam sacīja Kubans. "Viņi visi sevi šajā līgā jau ir pierādījuši, turklāt Porziņģis ir Zvaigžņu spēles līmeņa spēlētājs. Nevaru sagaidīt, kad viņi sāks spēlēt "Mavericks" komandā."

Savukārt "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails uzskata, ka Porziņģa un slovēņa Lukas Dončiča iespējamā sadarbība atgādinās citu kādreizēju Dalasas kluba leģendāru duetu, ko veidoja Dirks Novickis un Stīvs Nešs.

"Protams, mēs uzskatām, ka Porziņģis ir lielisks talants, daudzās kvalitātēs viņš ir līdzīgs Dirkam," ESPN radio teica Kārlails. "Šī situācija būs līdzīga tam laikam, kad Dalasā bija Novickis un Nešs, bet viņi ir garāki."

Novickis un Nešs kopā spēlēja no 1998. līdz 2004. gadam, četras reizes iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Kubans atzina, ka līguma nepagarināšana ar Nešu bija viņa lielākā kļūda kopš viņš ir "Mavericks" īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!