Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans neplāno tuvākajā laikā atsākt kluba treniņus, jo koronavīrusa Covid-19 dēļ nevar nodrošināt visu iesaistīto veselībai drošus apstākļus, funkcionārs trešdien atklāja medija "The Athletic" podkāstā.

Jau ziņots, ka NBA spēlētāji piektdien drīkstēs sākt individuālos treniņus klubu telpās vietās, kur štata un pašvaldību vadība ir atvieglojusi Covid-19 epidēmijas izraisītos ierobežojumus.

Latvijas basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans par šādu iespēju noskaņots pesimistiski.

"Acīmredzami problēma ir tāda – tāpēc, ka mēs nevaram pārbaudīt cilvēkus, mēs nevaram pārliecināties, ka viss ir droši, neatkarīgi no tā, vai viņi ir basketbolisti vai kāds cits no komandas," uz ierobežotajām spēlētāju un personāla testēšanas iespējām par koronavīrusa Covid-19 klātbūtni organismā norāda komandas īpašnieks.

"Kaut arī mēs varam mēģināt veikt dažāda veida piesardzības pasākumus, tas vienkārši nav tā vērts, it īpaši, ja mūsu puiši saglabā sportisko formu un dodas ārā, lai izdarītu metienus āra grozos un trenējas dažādos iespējamajos veidos. Tāpēc es nedomāju, ka risks ir tā vērts," turpina Kubans.

Jau iepriekš "Mavericks" īpašnieks izteicās, ka iestāsies par sezonas atsākšanu bez faniem, bet ar nosacījumu, ka veselības riskiem netiks pakļautas iesaistītās personas, tostarp spēlētāji un personāls.

Savukārt Losandželosas pilsētā pašreizējie ierobežojumi izsludināti līdz 15. maijam. "Lakers" vienības vadība jau sazinājusies ar pilsētas mēru par iespēju atsākt treniņus ātrāk. Taču komandas galvenais treneris Frenks Vogels nesaskata vajadzību steigties, lai viņa vadītā vienība neiepaliktu attiecībā pret konkurentiem.

"Es personīgi īsti neuztraucos par līdzsvaru starp visām komandām," treneris trešdien izteicās video konferences zvanā ar žurnālistiem. "Domāju, ka mēs vēl ilgi neatsāksim spēles."

NBA par sezonas pārtraukumu 11. martā paziņoja pēc tam, kad saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012. gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!