Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans intervijā "dallasnews.com" stāstīja par to, kā viņa komandai izdevās iegūt latvieti Kristapu Porziņģi un šo darījumu salīdzināja ar līgas superzvaigznes Džeimsa Hārdena pāreju uz Hjūstonas "Rockets".

2019. gadā Porziņģim neizdevās saprasties ar Ņujorkas "Knicks" vadību, latvietis pieprasīja maiņu, un viņš nonāca "Mavericks" vienībā. Savukārt Hārdens 2012. gadā nespēja vienoties ar Oklahomasitijas "Thunder" par jaunu līgumu, un viņš tika aizmainīts uz "Rockets", kur viņš kļuva par vienu no labākajiem uzbrukuma spēlētājiem visā NBA.

"Tas ir kā Džeimsa Hārdena maiņas darījums," par Porziņģa iegūšanu teica Kubans. "Dažreiz ir tā, ka izveidojas laba sadarbības ar citām komandām, un mēs vienmēr esam labi sadarbojušies ar "Knicks". Viņi mums teica: "Jūs iepriekš bijāt ieinteresēti iegūt Porziņģi. Šāds ir mūsu piedāvājums, vai jūs piekrītat, vai nepiekrītat". Mēs piekritām."

Porziņģis šosezon laukumā devies 51 spēlē, kurā vidēji guvis 19,2 punktus, izcīnījis 9,5 atlēkušās bumbas, veicis 1,7 rezultatīvas piespēles un bloķējis 2,1 metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!