Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans intervijā televīzijas kanālam WFAA-TV uzsvēris, ka maiņa, kurā komanda ieguva Latvijas izlases basketbolistu Kristapu Porziņģi, nebūtu notikusi bez iesaistīto pušu pietiekamas informētības par viņa izvarošanas skandālu.

Kubans uzsvēra, ka ne NBA, ne "Mavericks" organizācija būtu bijusi spējīga ignorēt pret Porziņģi veikto apsūdzību pirms maiņas notikšanas.

"Mavericks" organizācijā tieši pirms gada notika vērienīgas pārmaiņas pēc medija "Sports Illustrated" veiktā pētījuma, kurā tika atklāta gadiem ilgi notikusi seksuāla vardarbība pret vairākām kluba darbiniecēm.

"Situācijas detaļas mēs pārzinām. Vairāk gan patiešām neko nevaru teikt. Taču domāju, ka cilvēkiem šķiet, ka mēs ignorējam notikušo. Mēs nemaz nevarētu un tā arī nebija. Gluži kā NBA arī nevarētu to ignorēt," izteicās kluba īpašnieks

Jau vēstījām ka laikraksts "New York Times" šajā saistībā arī publicējis aktuālu informāciju. Situācijai tuvu esošs cilvēks, kuram atklāts starp "Mavericks" un "Knicks" pārrunātais, un kurš publiski par to nedrīkst izteikties, laikrakstam izteicis pārliecību, ka NBA maiņai neļautu notikt, ja lieta pret Porziņģi šķistu pārliecinoša.

Dalasas īpašnieks detaļās arī nevarēja atklāt, kad viņam tika vaicāts par Ņujorkas kluba atklātību darījuma pārrunu laikā.

"To nevaru apspriest. Tomēr saprotiet, ka mēs neko neignorēsim. NBA noteikti apzinās šīs problēmas un arī tās neignorēs. Tas, visticamāk, ir labākais veids, kā to saprast. NBA nepieļautu neko bez pamatīgas situācijas izpētes," Kubans izteicās taujāts par sadarbību ar "Knicks" vienību.

Jau ziņots, ka Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles pret Milvoki "Bucks", kurā vēl tā brīža Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis. Šādas liecības Ņujorkas policijai sniegusi pati sieviete, bet varasiestādes ir uzsākušas izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!