Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas “Mavericks” īpašnieks Marks Kubans saņēmis 50 tūkstošu ASV dolāru sodu no līgas vadības par valdes sēdē izskanējušas informācijas nopludināšanu žurnālistam, ziņo medijs ESPN.

Attiecīgajā sēdē tika apstiprinātas izmaiņas spēles noteikumos, kas nākamsezon ļaus NBA treneriem apstrīdēt tiesnešu lēmumus, vēstīja ESPN. Treneri varēs lūgt video atkārtojumu, lai tiesneši vēlreiz skatītu viņa komandas spēlētājam piešķirtu piezīmi, autu vai noteikumu pārkāpumu, mainot grozā krītošas bumbas trajektoriju. Katrai komandai spēlē pienāksies viena video atkārtojuma iespēja.

Sakramento “Kings” īpašnieks Viveks Ranadive pauda bažas, ka informācija par šo valdes balsojumu tika atspoguļota presē, kamēr sanāksme vēl nebija noslēgusies. Kubans esot uzreiz atzinis, ka tieši viņš informāciju nopludinājis. Līgas noteikumi neatļauj valdes pārstāvjiem atklāt svešām personām sēdēs notiekošo.

Kubanam piešķirtais sods netika izziņots publiski. Tā vietā NBA komandas saņēma paziņojumu no līgas vadības.

“Novērtēju ironiju, ka ziņo par man piešķirto sodu, par kuru tev kāds neatļauti nopludināja informāciju, netiekot sodīts par to,” Kubans teica ESPN.

Šī būs pirmā sezona NBA vēsturē, kurā galvenajiem treneriem būs iespēja pieprasīt video atkārtojumu, lai apstrīdētu tiesnešu lēmumus. Līgas vadība šādu sistēmu pārbaudīja pagājušajā G-Līgas sezonā, kurā sacenšas NBA fārmklubi, kā arī nupat Lasvegasā notikušajā Vasaras līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!