Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids cer, ka Kristaps Porziņģis varēs piedalīties vienības nākamajā spēlē, taču nav drošs, vai tā patiešām notiks, ziņots kluba mājaslapā.

Ziņots, ka "Mavericks" vienība svētdien mājās pieveica Sakramento "Kings" basketbolistus. Tā bija jau trešā spēle pēc kārtas, kuru muguras sāpju dēļ izlaida Kristaps Porziņģis.

Dalasas kluba pārstāvji šobrīd nezina, vai liepājnieks varēs piedalīties otrdien gaidāmajā spēlē mājās pret Maiami "Heat" komandu. "Cerams, ka viņš šodien [svētdien] vai rīt [pirmdien] jutīsies labāk, lai varētu spēlēt otrdien," izsakās Kids. "Taču viņa veselību joprojām vērtējam dienu no dienas."

"Mavericks" kluba mājaslapā uzsvērts, ka visās četrās sezonās kopš krustenisko saišu savainojuma Ņujorkas "Knicks" rindās Latvijas basketbolistam nav veicies ar savainojumiem. Vai Porziņģim vienkārši neveicas? "Nezinu, vai tas ir veiksmes trūkums," atbild Kids. "Viņš ir 2,21 metrus garš. Atliek spēlēt ar izdalītajām kārtīm."

"Mēs vēlamies, lai viņš ir vesels. Viņš lieliski spēlēja. Cerams, ka šis ir viens mazs traucēklis, kuru mēs varam pārvarēt un pēc tam sagatavoties brīdim, kad viņš atgriežas, spēlējot sekmīgi ar viņu laukumā," turpina speciālists.

Porziņģis muguras savainojumu pārcieta pagājušās nedēļas otrdienā, kad viņš nenoslēdza spēli pret Hjūstonas "Rockets" vienību. Kids nevēlējās atbildēt, vai situācija uzlabojusies kopš šīs spēles, norādot, ka medicīna nav viņa specialitāte.

Dalasas komandai papildu problēmas var sagādāt Maksimiliana Klebera savainojums. Vācietis svētdien aizvadīto spēli pameta pirmajā ceturtdaļā, kad savainoja muguru "slam dunk" laikā. Kidam nebija informācijas par "garā gala" spēlētāja veselību.

Porziņģis piedalījies trīs no sešām cīņām, vidēji mačā 26 minūtēs gūstot 12,7 punktus, izcīnot 6,0 atlēkušās bumbas un bloķējot 2,0 metienus.

Latvijas izlases basketbolists iepriekšējās divās sezonās dažādu iemeslu dēļ izlaidis vairākas spēles. Pirmajā gadā pēc krustenisko saišu savainojuma Porziņģis piedalījās 57 no 75 mačiem, bet 2020./2021. gada sezonā gāja laukumā 43 no 72 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!