Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" vadība pēc Kristapa Porziņģa konflikta izvērtēšanas nostājusies basketbolista pusē, kā arī ziņo, ka latvietis incidentā nav savainojis roku, vēsta portāls "dallasnews.com".

Porziņģis tika iesaistīts konfliktā Liepājā, Zivju ielā, par kuru 12. maijā pulksten 4.51 Valsts policija saņēma izsaukumu.

Notikušo incidentu izmeklēja arī basketbolista pārstāvētais Dalasas "Mavericks" klubs, vēstīja žurnālists Šams Čaranija.

Organizācijas sākotnējā vēstījumā bija teikts, ka sportistam esot uzbrukts, bet klubs izpaudīs vairāk informāciju, kad tam tāda būs pieejama.


Portālam kāds no kluba pārstāvjiem ziņojis, ka baumas par basketbolista lauzto roku nav patiesas. Liepājnieks atgriezies Dalasā pirms dažām dienām, un viņa rokas nav savainotas.

Turklāt klubs veicis izmeklēšanu par notikušo incidentu, kā arī situāciju izrunājis ar pašu Porziņģi un pieņēmuši izskaidrojumu, ka basketbolists bijis "nepareizajā vietā, nepareizajā laikā".

Latvietis šovasar kļūs par ierobežoto brīvo aģentu. "Mavericks" komanda joprojām izrāda interesi par ilgtermiņa sadarbību ar latvieti un izrāda pārliecību spēt vienoties ar viņu par piecu gadu līgumu, ziņo portāls.

Porziņģim komanda var piedāvāt 158 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu pirms nodokļu nomaksas. Savukārt jebkura cita līgas vienība var vien piedāvāt četru gadu ilgu līgumu, kura laikā tiktu izmaksāti 117,2 miljoni ASV dolāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!