Foto: Reuters/Scanpix/LETA

lggadēji asistenta amatos strādājušais Džamals Mouzlijs kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Orlando "Magic" galveno treneri.

Mouzlijs kļuvis par 15. galveno treneri kluba vēsturē, amatā nomainot Stīvo Klifordu, kurš "Magic" vadīja iepriekšējās trīs sezonas, divās no tām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

42 gadus vecais Mouzlijs pēdējos 15 gadus strādāja citās NBA komandās, taču ne reizi nebija galvenā trenera amatā. 2005. gadā viņš uzsāka darbu Denveras "Nuggets" klubā, strādājot ar spēlētāju attīstību, bet pēc tam kļuva par galvenā trenera asistentu.

Pēc piecām sezonām "Nuggets" paspārnē viņš četrus gadus strādāja Klīvlendas "Cavaliers" komandā, bet pēdējos septiņus gadus viņš bija Dalasas "Mavericks" treneru kolektīvā.

Īsi pēc Rika Kārlaila atkāpšanās no "Mavericks" galvenā trenera amata Mouzlija vārds izskanēja starp kandidātiem uz brīvo pozīciju. Komandas zvaigzne Luka Dončičs bijis ievērojams Mouzlija atbalstītājs, ziņoja medija ESPN žurnālists Tims Makmāns. Kristapa Porziņģa pārstāvētais Dalasas klubs darbā gan pieņēma Džeisonu Kidu.

Šovasar Mouzlijs strādā ar komandu, kas ir ASV basketbola izlases sparinga partnere.

Basketbolista karjeras laikā bijušais uzbrucējs Mouzlijs spēlēja Meksikā, Austrālijā, Spānijā, Somijā un Dienvidkorejā.

"Magic" regulārajā čempionātā uzvarēja 21 no 72 spēlēm un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Sezonas gaitā komanda aizmainīja Nikolu Vučeviču, Āronu Gordonu un Evanu Furnjē, iegūstot tiesības uz jaunajiem spēlētājiem un drafta izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!