Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" treniņos jau pasākusi iekļaut Latvijas izlases basketbolistu Kristapu Porziņģi tās pamatpiecniekā, lai vienības jaunieguvums ātrāk pierastu pie saviem jaunajiem komandas biedriem.

Bijušais Ņujorkas "Knicks" spēlētājs Teksasas štata komandā nonāca pēc 31. janvārī veikta maiņas darījuma. Basketbolists gan jaunās komandas rindās laukumā nav gājis pagājušā gada 7. februārī pārciesta krustenisko saišu savainojuma dēļ.

Pats Porziņģis gan vairākkārt uzsvēris, ka sasniedzis lielisku fizisko formu un nespēj sagaidīt savu debiju "Mavericks" rindās.

Liepājnieks jau kādu laiku treniņos tiek iekļauts Dalasas komandas pirmajā piecniekā, lai basketbolists laikus jau sāktu gatavošanos nākamajai sezonai, vēsta "Mavericks" mājaslapa.

"Viņš pirmo reizi pamatpiecnieka sastāvā pieci pret pieci spēlēja pirms divarpus vai trim nedēļām. Mūsu nostāja ir – sākam darbu! Paskatāmies, kā šāds sastāvs izskatās, ļaujam viņam pierast pie puišiem, ar kuriem viņš visticamāk spēlēs nākotnē," lēmumu skaidroja komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Par Dalasas līderi, iespējams, uzskatāms NBA pirmgadnieks no Slovēnijas Luka Dončičs. Vēlmi spēlēt kopā ar Eiropas zvaigžņu duetu Porziņģi un Dončiču nav arī slēpis "Mavericks" komandas simbols Dirks Novickis, kuram nākamā sezona būtu 21. gads komandas rindās.

"Porziņģis ir lielisks spēlētājs. Domāju, ka viņš sniegs ļoti pozitīvu iespaidu abās laukuma pusēs. 2,21 metrus garš un vienlaikus ātrs spēlētājs, kurš spēj bloķēt pretinieku metienus, ir liela vērtība. Viņam piemīt unikālas spējas no dažādām vietām laukumā. Proti, viņš var gūt punktus zem groza, no pustālās distances un arī ārpus trīspunktu līnijas,” savu sajūsmu skaidroja Kārlails.

Pagaidām komandas pamatpiecnieka centra pozīciju ieņem Dvaits Pauels, kuram līgumsaistības ar klubu beigsies pēc 2019./20. gada sezonas.

“Var just, ka viņam niez nagi uzspēlēt. Viņš mūsu treniņos, spēlējot pieci pret pieci, izrāda centību. Viņš izskatās vesels un ietekmē spēli abās laukuma pusēs, par ko mēs jau esam sākuši jūsmot,” atklāja Pauels.

“Mavericks” komandas plāns gan paredz ļaut Porziņģim pilnībā atveseļoties. Treneris Kārlails jau vairākkārt uzsvēris, ka šosezon liepājnieks laukumā nedosies.

“Viņš trenējas jau mēnesi. Lai gan viņam iet ļoti labi, viņš spēlēs nepiedalīsies. Viņš izmanto šo laiku, lai pabeigtu rehabilitāciju, stiprinātu ķermeni un strādātu treniņos, kas viņam labi sanācis. Tāpēc esam ļoti priecīgi un iedvesmoti par viņa rādīto sniegumu,” izteicās komandas galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!