Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" vienojusies par maiņu ar Hjūstonas "Rockets" vienību, savam sastāvam pievienojot ceturtā un piektā numura pozīcijā spēlējošo Kristianu Vudu, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

"Mavericks" komanda uz Hjūstonas klubu aizmainīja Bobanu Marjanoviču, Stērlingu Braunu, Treju Bērku, Markīzu Krisu un 2022. gada drafta 26. izvēli, pretī saņemot Vudu, ziņo medija "The Athletic" žurnālists Šamss Čaranija.

Visiem maiņā iesaistītajiem spēlētājiem ir vēl spēkā līgums uz 2022./2023. gada sezonu. Tiesa, Bērkam pirms gaidāmās sezonas ir spēlētāja opcija piekrist vai atteikties no līgumā paredzētajiem 3,3 miljoniem ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas. Medija ESPN žurnālists Bobijs Markss uzsver, ka Bērkam jāizmanto iespēja turpināt līgumsaistības, lai maiņa patiešām varētu notikt.

26 gadus vecais Kristians Vuds aizvadījis sešas sezonas NBA. Pēc neveiksmīga karjeras ievada, kura laikā viņš vienu pilnu sezonu arī pavadīja NBA attīstības līgā jeb G-līgā, Vuds uzplauka 2019./2020. gada sezonā, kurā Detroitas "Pistons" komandas labā vidēji atzīmējās ar 13,1 punktiem spēlē.

Atlētiskais spēlētājs pēdējās divas sezonas pavadījis Hjūstonas klubā, caurmērā mačā sakrājot 19,1 punktus un 9,9 atlēkušās bumbas. Karjeras laikā Vuds gan nav ne reizi piedalījies NBA izslēgšanas spēlēs, pārsvarā pārstāvot nomināli vājas vienības.

Vudam konkurenci ceturtā un piektā numura pozīcijās Dalasas klubā sastādīs Dāvis Bertāns, Dvaits Pauels un Maksimilians Klebers.

"Rockets" komanda darījumu veikusi, lai varētu sniegt vairāk spēles laiku pagājušogad draftētajam turkam Alperenam Šengunam, kā arī topošajam komandas pārstāvim, kuru klubs draftā izvēlēsies ar trešo numuru, ziņo medija ESPN žurnālists Tims Makmāns. Hjūstonas vienība izmantojusi iespēju tikt pie papildu drafta izvēles, neuzņemot liekas līgumsaistības uz tālāku nākotni, raksta Makmāns.

Tā kā Ņujorkas "Knicks" vienība Kristapa Porziņģa maiņā ieguva "Mavericks" komandas 2023. gada izvēli, Dalasas klubam NBA noteikumi liedz divus gadus pēc kārtas palikt bez nākotnē gaidāmas pirmās kārtas izvēles. Šī iemesla dēļ darījums oficiāli notiks pēc 23. jūnijā gaidāmā NBA drafta, raksta Markss.

Aizvadītajā sezonā Dalasas vienība Rietumu konferences finālsērijā ar rezultātu 1-4 piekāpās Goldensteitas "Warriors" komandai, bet uz gados jauniem spēlētājiem balstītais Hjūstonas klubs regulārajā sezonā sakrāja 20 uzvaras 82 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!