Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" noslēdzis līgumu ar aizsargu Oudžeju Mejo, bet Bostonas "Celtics" komanda papildinājusies ar citu aizsargu Džeisonu Teriju.

Iepriekšējās četras sezonas 24 gadus vecais Mejo pavadīja Memfisas "Grizzlies" komandā, tomēr viņa bijušie saimnieki izvēlējās ar aizsargu līgumu nepagarināt.

Karjeras laikā Mejo vidēji katrā NBA regulārā čempionāta spēlē gūst 15,2 punktus un izcīna 3,3 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas cīņās viņš vidēji iekrāj 10,4 punktus un 3,3 bumbas zem groziem.

2009.gadā Mejo tika iekļauts līgas simboliskajā debitantu izlasē.

2010./11.gada sezonas NBA čempioni "Mavericks" pagājušo sezonu noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma septītajā vietā, bet izslēgšanas cīņu konferences ceturtdaļfinālā ar 0-4 zaudēja vēlākajiem finālistiem Oklahomasitijas "Thunder".

Savukārt Terijs pēc astoņām "Mavericks" komandā pavadītajām sezonām noslēdzis trīs gadu līgumu ar "Celtics" komandu.

Līguma summa ir aptuveni 15 miljoni dolāru (8,5 miljoni latu).

Karjeras laikā 34 gadus vecais Terijs, kurš spēlējis arī Atlantas "Hawks" komandā, regulārajā čempionātā vidēji ik mačā guvis 16,1 punktu un veicis 4,7 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas cīņās iekrājis vidēji 16,9 punktus un 3,5 rezultatīvas piespēles.

2011.gadā Terijs ar Dalasas klubu kļuva par NBA čempionu.

"Celtics" pagājušo sezonu noslēdza Austrumu konferences ceturtajā vietā, bet vēlāk konferences finālā ar 3-4 piekāpās vēlākajiem čempioniem Maiami "Heat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!