Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" piektdien oficiāli apstiprināja līguma noslēgšanu ar latvieti Kristapu Porziņģi, kurš tagad kļuvis par visu laiku labāk apmaksāto spēlētāju Latvijas sporta vēsturē.

Ziemeļamerikas sportā ierasts, ka vispirms medijos izskan neoficiāla informācija par līguma noslēgšanu vai maiņas darījumu, bet vēlāk to apstiprina arī klubs. Par Porziņģa līguma pagarināšanu tika vēstīts jau 1. jūlijā, taču "Mavericks" to apstiprināja tikai piektdien, 12. jūlijā, kad tika nokārtotas visas formalitātes.

Porziņģis, kurš traumas dēļ laukumā nav bijis kopš 2018. gada februāra sākuma, līgumu noslēdzis uz pieciem gadiem, kuru laikā saņems 158 miljonus ASV dolāru. Tas ir arī iespaidīgākais darījums "Mavericks" vēsturē.

"Lukam Dončičam un Porziņģim vajadzētu kļūt par komandas jauno seju nākamajos gados. 21 sezonu organizācijas seja bija Dirks Novickis, bet tagad "Mavericks", iespējams, būs divgalvaina seja. "Mavericks" galvenā prioritāte bija līguma parakstīšana ar saviem jaunajiem brīvajiem aģentiem – Porziņģi, Kleberu, Finiju-Smitu un citiem," teikts "Mavericks" paziņojumā internetā. "Neviens nezina, cik labi Porziņģis atgriezīsies laukumā, taču "Mavericks" bija ļoti piesardzīgi, kad viņu ieguva februārī, nekavējoties pasakot, ka viņš nespēlēs līdz jaunajai sezonai. Ja viņš laukumā atgriezīsies tāds, kās bija pirms traumas, "Mavericks" būs ieguvuši ļoti nopietnu pastiprinājumu tagadnei un nākotnei."

Liepājnieks šī gada 31. janvārī tika aizmainīts no Ņujorkas "Knicks" vienības uz Dalasas "Mavericks" klubu, kuram piederēja papildu tiesības uz ierobežoti brīvo aģentu Porziņģi. Jau iepriekš izskanēja, ka Porziņģis noslēgs pēc NBA noteikumiem maksimāli iespējamo līgumu, jo "Mavericks" saista ar viņu kluba nākotni. NBA komandas ar brīvajiem aģentiem pārrunas varēja sākt 30. jūnijā, un "Mavericks" uzreiz ķērās "vērsim pie ragiem", noslēdzot līgumu ar Porziņģi.

Porziņģis gan Dalasas komandas rindās tā arī vēl nav debitējis, jo nav atgriezies ierindā pēc pērn februārī gūtās ceļgala krustenisko saišu traumas.
Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!