Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" par prioritāti izvirzījusi Milvoki "Bucks" līdera Jaņņa Adetokunbo iegūšanu, tādējādi pievienojot viņu Lukam Dončičam un Kristapam Porziņģim, raidījumā "The Jump" sacīja ESPN žurnālists Braients Vindhorsts.

Vindhorsta rīcībā esošā informācija liecina, ka "Mavericks" esot viena no pirmajām rindā uz Adetokunbo pakalpojumiem. Viņš arī sagaida, ka Dalasas klubs šajā starpsezonā neveiks skaļus darījumus, lai 2021. gadā, kad Adetokunbo noslēdzas līgums ar "Bucks", būtu brīvi līdzekļi aizvadīto divu sezonu NBA vērtīgākā spēlētāja nolīgšanai.

"Es nesagaidu, ka viņi šajā sezonā noslēgs līgumu ar kādu ievērojamu brīvo aģentu. Viņi nogaidīs," sacīja Vindhorsts.

Tajā pašā laikā nav zināms, vai Adetokunbo kļūs par brīvo aģentu. Šajā sezonā grieķim ir iespēja noslēgt tā saucamo "supermax" līgumu ar "Bucks", kas viņam var piedāvāt vislielāko algu no visām NBA komandām.

Aizvadītajā regulārajā sezonā Adetokunbo vidēji mačā guva 29,5 punktus un izcīnīja 13,6 atlēkušās bumbas, kas ir jauni viņa rekordi. Basketbolists caurmērā mačā arī atdeva 5,6 rezultatīvas piespēles. Bet izslēgšanas spēlēs viņa "Bucks" apstājās Austrumu konferences pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!