Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" piektdien mājās izcīnīja uzvaru spēlē, kura groza nomaiņas dēļ tika pārtraukta uz 44 minūtēm.

"Mavericks" komanda ar rezultātu 107:98 (24:33, 29:30, 32:15, 22:20) pieveica Filadelfijas "76ers" vienību.

Dalasas vienībai trešo spēli pēc kārtas labā ceļgala sasituma dēļ nevarēja palīdzēt Kristaps Porziņģis. Iepriekšējos divos mačos "Mavericks" negaidīti zaudēja pastarītēm "Magic" un "Thunder".

"Mavericks" un "76ers" komandas ļoti ātri tika izsistas no ritma. Pirmās ceturtdaļas vidū tiesneši apturēja spēli, jo tika konstatēts, ka viena no grozu stīpām ir šķība. Arēnas personālam nācās nomainīt visu groza konstrukciju, tāpēc šī pauze ieilga līdz 44 minūtēm.

Filadelfijas vienība otrajā ceturtdaļā uz brīdi pat bija vadībā ar 16 punktu pārsvaru, taču laukuma saimnieki deficītu lēnām deldēja līdz atguva virsroku trešā ceturtdaļas izskaņā.

Izšķirīgo izrāvienu "Mavericks" gan veica noslēdzošajā ceturtdaļā. Rezultātam esot 88:89, divus tālmetienus pēc kārtas trāpīja Redžijs Buloks. Dalasas komanda panāca piecu punktu pārsvaru un vairs neatdeva vadību.

Luka Dončičs uzvarētāju labā sakrāja 33 punktus, 15 rezultatīvas piespēles un 13 atlēkušās bumbas, bet Redžijs Buloks piebalsoja ar 20 punktiem. Viesu labā Džoels Embīds atzīmējās ar 27 punktiem un 13 bumbām zem groziem, savukārt Tairīss Maksijs guva 18 punktus.

Dalasas komanda ar 30 uzvarām 53 spēlēs saglabā piekto vietu Rietumu konferencē, bet Filadelfijas klubs ar 31 panākumu 52 mačos ir piektajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!