Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails slavējis liepājnieku par viņa daudzpusību, bet labus pamatus sezonai vēlas ielikt komandas treniņnometnē, vēstīts kluba mājaslapā.

Krustenisko saišu plīsuma dēļ 31. janvārī maiņas darījumā iegūtais Porziņģis vēl nav aizvadījis ne spēli Dalasas "Mavericks" komandas rindās. Šī iemesla dēļ komandas galvenais treneris Riks Kārlails jau paudis, ka ļoti vēlas aizvadīt treniņnometni, kura provizoriski varētu sākties septembra pašās beigās.

"Nespēju sagaidīt viņš došanos uz laukuma ar mūsu puišiem," kluba mājaslapā citēts Kārlails. "Kristaps bijis viens no maniem iecienītākajiem jaunajiem spēlētājiem kopš viņa ierašanās līgā. Viņš ir 2,21 metrus garš, un pieprot teju katru basketbolā nepieciešamo prasmi – mest, doties caurgājienā, vākt atlēkušās bumbas, bloķēt metienus. Viņš ir arī labs piespēļu devējs. Esmu redzējis ļoti maz spēlētāju, kuriem piemīt tāds augums un kuri to visu māk izdarīt."

Porziņģis piedzīvos savu debiju Dalasas "Mavericks" kluba rindās piedzīvos 23. oktobrī, komandai uzņemot Vašingtonas "Wizards" komandu, kuras sastāvā pirmo reizi laukumā dosies arīdzan Latvijas valstsvienības uzbrucējs Dāvis Bertāns.

"Man patīk mūsu iespējas. Mēs esam jauni. Mums ir dziļš sastāvs. Mūsu jaunajiem spēlētājiem jau ir iekrāta zināma pieredze. Ticu, ka šis sastāvs spēs labi kopā augt. Būs gan kāpumi, gan kritumi. Tomēr šie ir lieliski un profesionāli puiši. Ticu, ka viņi vēlas spēlēt kopā un uzvarēt," klāstīja Kārlails.

Dalasas "Mavericks" vienība kopš 2010./2011. gadā izcīnītā čempiontitula piedzīvojusi astoņas relatīvi neveiksmīgas sezonas. Komanda četras reizes izstājusies izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, bet atlikušajos četros gados "play-off" mačus nav pat sasniegusi. Komandas saspēles vadītājs Hosē Huans Barea ir vienīgais pašreizējais "Mavericks" basketbolists, kurš togad kļuva par NBA čempionu.

"Zinām, ka Rietumu konferencē ir smaga konkurence, bet sasniegt izslēgšanas spēles būs mūsu mērķis," izteicās 35 gadus vecais Barea, kurš, Dirkam Novickim noslēdzot karjeru, kļuvis arī par vecāko komandas spēlētāju. "Vispirms mums gan jārunā par pirmajām 20 vai pat desmit spēlēm. Sezona jāuzsāk ar labu ritmu, jāgūst dažas uzvaras un tad jāturpina iesāktais. Nedrīkstam uzreiz atpalikt, kā tas noticis iepriekšējos gados."

"Mavericks" komanda kopš 2015./2016. gada sezonas nav ne sasniegusi izslēgšanas spēles, ne līdz gadu mijai uzturējusi pozitīvu uzvaru un zaudējumu bilanci.

"Domāju, ka šis gads būs citāds. Mērķis būs cīnīties par izslēgšanas spēlēm līdz pat pēdējam sezonas mēnesim", komentāru sniedza Barea.

Kārlails uzsvēra, ka tieši laba treniņnometne varētu ļaut komandai sasniegt saspēles vadītāja piesaukto, atzīstamo sezonas sākumu.

"Mums jāizvada lieliska treniņnometne. Komandai jāattīsta pastāvīga snieguma un konkurētspējas mentalitāte. Tai jāsaprot, ka visu laiku nespēlēsim perfekti. Būs jāturas kopā un smagi jāstrādā, apzinoties, ka NBA sezona ir ļoti, ļoti ilga."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!