Foto: Vida Press

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ļoti pedantiski pieiet savai rehabilitācijai pēc ceļgala krustenisko saišu plīsuma, stāstīja Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

Porziņģis iespaidīgā maiņas darījumā ar Ņujorkas "Knicks" nonāca "Mavericks" komandā, tomēr viņš šosezon laukumā nedosies, tikmēr Kārlails treniņos sācis iepazīt latvieti un Dalasas komandas preses dienestam stāstīja par saviem iespaidiem.

"Porziņģis šogad nespēlēs, un šāds plāns mums bijis visu laiku," uzsvēra Kārlails. "Viņš treniņos dara daudz lietu. Esmu sapratis, ka viņš ir neticams talants. Viņš ir lielisks puisis, viņš ir ļoti pedantisks savā pieejā un strādā ļoti smagi un organizēti. Viņš aktīvāk darbojas treniņos, daudz agresīvāk spēlē viens pret vienu ar trenera asistentiem un turpina progresēt."

"Izlaižot šo sezonu, viņam ir iespēja atgūt spēkus un pārliecināties, ka viņš ir simtprocentīgi gatavs. Porziņģim un viņa pārstāvjiem ir izstrādāts plāns, un mēs palīdzam to izpildīt. Es zinu, ka mūsu treneri un medicīniskais personāls dod ieguldījumu viņa atlabšanā, tādējādi iegūst abas puses," sacīja treneris.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis 48 spēlēs vidēji guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!