Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails pēc trešdienas spēles pret Denveras "Nuggets" izteicās piesardzīgi par Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa iespējām atgriezties laukumā.

Dalasas komanda trešdien aizvadīja piekto spēli pēc kārtas bez Porziņģa līdzdalības, mājās ar rezultātu 106:107 piekāpjoties Denveras "Nuggets" vienībai. Liepājnieks līdz šim ticis atpūtināts ceļgala sāpju dēļ, taču otrdien uz komandas treniņu viņš ieradies slims. Basketbolists treniņā nepiedalījās, komandas vadībai pie viena apstiprinot, ka viņš trešdien nedosies laukumā.

Savukārt pēc mača pret Denveras komandu Kārlails atzina, ka komandai kurzemnieks pietrūkst gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, tomēr nesaskatīja iemeslu turpināt runāt par viņa neesamību laukumā.

"Kamēr viņš nespēlē, nav jēgas runāt par to, kas mums pietrūkst," izteicās treneris. "Veselības problēmas šobrīd nomāc vairākas komandas. Neko tūlītēju par viņu [Porziņģi] nevaru pateikt, bet viņam pakāpeniski paliek labāk."

"Mavericks" vienība bez Latvijas izlases basketbolista palīdzības piecās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras, komandai noslīdot uz sesto vietu Rietumu konferencē.

Nākamo maču Teksasas klubs aizvadīs piektdien, kad "Mavericks" basketbolisti mājās uzņems konferences līderi Losandželosas "Lakers" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!