Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ceturtdien paredzētās spēles arī tikušas pārceltas līgā valdošo protestu dēļ, bet izslēgšanas spēles paredzēts atsākt piektdien, ziņo medijs ESPN. Viena no komandām, kurai bija jādodas laukumā ceturtdien, bija Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" vienība.

Ceturtdien pulksten 18 pēc Latvijas laika tikšanos aizvadīja gan līgas valde, gan visi Orlando "burbulī" esošie spēlētāji, kuri pārstāv tur atlikušās 13 komandas, un pieņemts lēmums turpināt izslēgšanas spēles. Spēlētāji sanāks kopā vēl vienu reizi, lai lemtu par to, kā uzsvērt rasu nevienlīdzības problēmas un izrunāt detaļas par izslēgšanas spēļu atsākšanu.

Trīs ceturtdien paredzētās spēles tiks pārceltas uz piektdienu.

Ceturtdien Vispirms laukumā Rietumu konferences pirmās kārtas duelī bija jādodas Denveras "Nuggets" un Jūtas "Jazz" komandām, tam vajadzēja sekt Austrumu konferences otrās kārtas pirmā spēle starp Bostonas "Celtics" un Toronto "Raptors", bet pēdējais mačs bija paredzēts starp "Mavericks" un "Clippers" vienībām. "Clippers" un "Jazz" klubi savās sērijās atrodas vadībā ar rezultātu 3-2.

Komandas galvenais treneris Riks Kārlails trešdien gan nepauda optimismu par liepājnieka iespējām piedalīties mačā.

Trešdien notikušajā spēlētāju sapulcē vienbalsīgs lēmums netika panākts, uzsver ESPN. Jau ziņots, ka to pameta "Lakers" un "Clippers" komandas, kuras vienīgās balsoja par noslēguma turnīra noslēgšanu.

Tagad tapis zināms, ka Sīdžejs Makolums, Džeilens Brauns un Andrē Igudala trešdien ierosinājuši nevis vienkārši doties mājās, bet pievienoties protesta akcijām viscaur ASV. Medijam vairāki avoti arīdzan apstiprinājuši iepriekš izziņoto informāciju, ka "Bucks" basketbolistiem pārmests par negaidīta soļa veikšanu. Viens no komandas aizstāvjiem bijis tās līderis Jannis Adetokunbo.

Savukārt "Clippers" saspēles vadītājs Patriks Beverlijs pirms balsojuma ierosinājis, ka telpu jāpamet treneriem, jo vairāki spēlētāji viņu klātbūtnē neatklātu vēlmi nedoties laukumā. Treneru iziešana no telpas gan nav palīdzējusi nonākt pie skaidrības. Vairāki spēlētāji, tostarp "Bucks" pārstāvji, pauduši vēlmi turpināt spēlēt. Vairāki basketbolisti arī balsojuši pret.

Taču notikušo diskusiju gan nevarot uzskatīt par formālu balsojumu, avoti apgalvo medijam ESPN.

Jau ziņots, ka trešdien, pirmo soli sperot Milvoku "Bucks" vienībai, NBA basketbolisti no sešām komandām izlaida visas trīs paredzētās spēles. Sportisti iestājās par sociālo taisnīgumu ASV. Viņu rīcību motivēja atgadījums Kenošas pilsētā aizvadītajā nedēļas nogalē, kur policija smagi sašāva Džeikobu Bleiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!