Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" svētdien uzvarēja spēlē, kurā tam brīžiem vajadzēja iztikt bez piezīmju nomāktajiem aizsargiem Lukas Dončiča un Džeilena Bransona, kā arī savainotā Kristapa Porziņģa.

"Mavericks" komanda mājās ar rezultātu 103:94 (29:26, 25:24, 26:26, 23:18) pieveica Atlantas "Hawks" komandu.

Kristaps Porziņģis labā ceļgala sasituma dēļ izlaida ceturto spēli pēc kārtas. Ne tikai savainojumu, bet arī Covid-19 protokola dēļ liepājnieks šosezon nav piedalījies 20 spēlēs.

Dalasas komanda, sākot ar otro ceturtdaļu, viesus no Atlantas vadībā nepalaida. Taču mājiniekiem nopietnu draudu varēja sagādāt savu basketbolistu piezīmes. Dončičs piekto piezīmi savāca vien 53 sekundes pēc trešās ceturtdaļas sākuma. Slovēnis turklāt īpaši asi reaģēja uz tiesneša lēmumu, jo uzskatīja, ka "Hawks" zvaigzne Trejs Jangs notēlojis, par to nopelnot tehnisko piezīmi.

Savukārt Bransons palīdzēja pārējai komandai uzturēt vadību, bet pie piektās piezīmes tika ceturtdaļas vidū. Ar savu darbu gan tika galā vairāki rezervisti, svarīgus grozus gūstot Redžijam Bulokam un Trejam Bērkam.

Dončičs uzvarētāju labā sakrāja kārtējo "triple-double", izceļoties ar 18 punktiem, 11 rezultatīvām piespēlēm un desmit bumbām zem groziem. Savukārt Bransons un Buloks guva pa 22 punktiem.

Viesu labā 22 punktus un 18 atlēkušās bumbas sakrāja Džons Kolinss, bet Trejs Jangs atzīmējās ar 17 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Dalasas komanda ar 31 uzvaru 54 spēlēs joprojām ir piektajā vietā Rietumu konferencē, bet "Hawks" ar 25 uzvarām 53 mačos ir 10. vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!