Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" jau piekto spēli pēc kārtas aizvadīja bez Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa, izbraukumā uzvarot Sanantonio "Spurs" komandu.

Dalasas komanda Teksasas derbijā bija pārāka ar rezultātu 109:108 (28:28, 31:30, 22:25, 28:25).

Šī spēle bija jau kārtējais mačs, pirms kura komandas galvenais treneris Džeisons Kids izteica cerību laukumā redzēt muguras sāpju nomākto Kristapu Porziņģi. Šoreiz vien nepilnu pusotru stundu pirms mača sākuma "Mavericks" klubs paziņoja, ka Porziņģis tomēr nedosies laukumā.

"Mavericks" vienības labā lielisku spēli aizvadīja Džeilens Bransons, kurš, gūstot piecus punktus pusminūtes laikā, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām panāca vadību 101:96. Mājinieki pietuvojās līdz viena punkta deficītam, taču saspēles vadītājs atbildēja ar precīzu pustālo metienu un diviem soda metieniem, nodrošinot Dalasas komandai uzvaru.

Bransons spēles laikā sakrāja 31 punktu un desmit atlēkušās bumbas, bet Luka Dončičs pievienoja 23 punktus, 12 atlēkušās un septiņas rezultatīvas piespēles. Zaudētāju rindās 23 punkti, deviņas bumbas zem groziem un astoņas piespēles Dežantem Marejam, bet 21 punktu sakrāja Devins Vasels.

Viesiem nācās iztikt bez vēdera slīpā muskuļa savainojuma guvušā Maksimiliana Klebera, kamēr "Spurs" garajā galā Covid-19 protokola dēļ nespēlēja Jakobs Peltls.

Šī bija jau otrā reize minēto piecu spēļu nogrieznī, kad "Mavericks" vienība pieveic "Spurs" komandu, iztiekot bez Kristapa Porziņģa. Dalasas vienība ar piecām uzvarām astoņās spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, bet "Spurs" ar diviem panākumiem ir 12. vietā.

Nākamo spēli Dalasas komanda aizvadīs sestdien, kad mājās uzņems Bostonas "Celtics" vienību. Kids pēc spēles atkal izteica cerību, ka tieši šajā spēlē ierindā atgriezīsies Porziņģis.

Savukārt pirmo spēli šosezon potītes savainojuma dēļ izlaida Dāvis Bertāns. Viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda mājās ar rezultātu 100:109 (29:29, 19:30, 29:27, 23:23) atzina Toronto "Raptors" pārākumu.

Rezultatīvāko spēli šosezon aizvadīja "Raptors" aizsargs Freds Vanvlīts, kurš sakrāja 33 punktus. Tieši viņš nodrošināja komandai lielāko vadību, kad ar septiņiem punktiem pēc kārtas trešajā ceturtdaļā panāca rezultātu 50:66.

"Wizards" deficītu nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām bija sadeldējuši līdz 97:103, taču Vanvlīts atbildēja ar precīzu divsoli, bet "Wizards" vienība trāpīja tikai vienu no pēdējiem sešiem metieniem.

Sava artava uzvarā bija arī Oguguam Anunobijam, kurš guva 21 punktu, bet laukuma saimnieku rindās 25 punktus sakrāja Bredlijs Bīls, kuram ar 15 punktiem un desmit atlēkušajām piebalsoja Montrezs Harels.

"Wizards" ar piecām uzvarām astoņās spēlēs ir septītajā pozīcijā Austrumu konferencē, bet "Raptors" deviņos mačos guvusi vienu uzvaru vairāk, pakāpjoties uz ceturto vietu.

Nākamo spēli Vašingtonas komanda aizvadīs piektdien, kad pie sevis uzņems Memfisas "Grizzlies" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!