Nikolaja Mazura trenētā "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komanda ceturtdien Vloclavekā piedzīvoja zaudējumu Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) bronzas spēlē, kamēr par pirmajiem šī turnīra čempioniem tika kronēti mājinieki "Anwil" basketbolisti.

Tartu basketbolisti ar rezultātu 76:80 (26:22, 21:26, 22:23, 7:9) atzina Čehijas kluba "Brno" pārākumu.

Igaunijas klubu pārstāvošais Latvijas basketbolists Edmunds Elksnis ceturtdien nespēlēja.

Mazura trenētajā vienībā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Oleksandrs Kovļars, 20 punktus guva Robins Kivi un 18 pievienoja Haginss Brekstons. Uzvarētājiem 22 punktus guva Šimons Puršls.

Finālā Vloclavekas "Anwil" ar rezultātu 90:79 (19:21, 23:24, 22:13, 26:21) uzvarēja Lietuvas klubu "Šiauliai-7bet".

Polijas komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Lūks Petraseks, bet 21 punktu guva Džeimss Bels. Šauļu vienībā pa 16 punktiem guva Eimants Stankevičs un Džeralds Ārmvuds.

Trešdien pusfinālā Elksnis guva 12 punktus, bet Tartu vienība ar 74:80 piekāpās "Anwil" komandai. Otrā pusfinālā ar 84:73 pārāki bija Šauļu basketbolisti.

ENBL pirmajā sezonā startēja astoņas komandas no Latvijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas, taču pēc Krievijas iebrukšanas Ukrainas teritorijā turnīra rīkotāji paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas klubi Krasnojarskas "Jeņisej" un Mogiļevas "Borisfen" tiek izslēgti no sacensībām.

ENBL mērķis ir nākamgad pulcēt jau 16 komandas, kas būtu sadalītas Baltijas jūras un Ziemeļjūras divīzijās, pievienojot klubus no Ziemeļvalstīm un Beniluksa valstīm.

ENBL rīkotāji iepriekš dibinājuši Eiropas Sieviešu basketbola līgu (EWBL), kas sevi pierādījis kā klubiem saistošs starptautisks turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!