Foto: LETA

Gūtā uzvara Eiropas kausa izcīņas turnīra mačā Latvijas vicečempioniem basketbolā "VEF Rīga" bija ļoti nepieciešama, izteicās komandas galvenais treneri Nikolajs Mazurs.

Kā zināms, "VEF Rīga" trešdien Eiropas kausa pirmā posma otrās kārtas mačā ar 71:61 (16:9, 26:27, 16:18, 13:7) uzvarēja Ungārijas spēcīgāko klubu Solnokas "Olaj KK", tiekot pie pirmā panākuma šīs sezonas turnīrā.

"Šī bija ļoti vērtīga uzvara mājās. Pēc smagā zaudējuma Maskavā mums šis panākums bija ļoti vajadzīgs, jo izbraukumā bija iztērēts daudz spēka. Šajā duelī spējām apturēt sāncenšu līderus, bet aizsardzībā radījām lielu spiedienu - 60 ielaistie punkti runā paši par sevi," pēc mača sacīja Mazurs. "Uzbrukumu gan gribējās organizētāku. Prieks, ka šī mača beigās realizējām savus metienus, neļaujot pretiniekiem pietuvoties. Ir jāstrādā pie cīņas par atlēkušajām bumbām, kur mums klājas kā pa kalniem. Spēlētāji gan kopumā savu darbu padarīja labi, un šāds pārsvars pret šādu komandu ir labs rezultāts."

Kā zināms, pirms nedēļas "VEF Rīga" izbraukumā Eiropas kausa pirmajā mačā ar 65:94 zaudēja sava kādreizējā trenera Rima Kurtinaiša vadītajai Maskavas apgabala "Himki" komandai no Krievijas.

"Mūsu šīs dienas sāncensis perimetrā deva mums lielāku brīvību, tāpēc iespējas uzbrukt no distances mums veidojās dabiski. Labi, ka savus metienus realizējām. Tādi dod pārliecību, ka arī ar komandu viss ir kārtībā," pauda Mazurs, kurš uzslavēja šajā duelī 11 punktus iemetušo senegāliešu centra uzbrucēju Bambu Falu. "Viņš progresē no spēles uz spēli, un ceru, ka viņa pienesums kļūs tikai lielāks."

Otrdien kļuva zināms, ka "VEF Rīga" papildinājusi sastāvu ar amerikāņu aizsargu Ramelu Bredliju, ar kuru noslēgts pārbaudes laika līgums līdz trim nedēļām.

"Bredlijs ir paņemts, jo mums vajag papildinājumu traumēto basketbolistu vietā. Grafiks mums ir ļoti smags, laika treniņiem praktiski nav. Novērtēsim viņu un tad jau skatīsimies, kas notiks tālāk," atzina Mazurs.

Tikmēr pretinieku komandas "Olaj KK" galvenais treneris serbs Dragans Aleksičs uzsvēra, ka "VEF Rīga" aizvadītajā cīņā spēlēja labi un stingri aizsardzībā.

"Uzbrukumā mums bija daudz problēmu visa mača garumā. Katrā epizodē, kad bijām tuvu tam, lai atspēlētos, nekādi nespējām realizēt savas iespējas. Rīdziniekiem sanāca teju vai viegla uzvara," izteicās speciālists. "Vēlamies sasniegt turnīra nākamo kārtu un pirms laika nekad nepadosimies, taču šajā apakšgrupā ir vairākas spēcīgas komandas. Pāris no tām ir ULEB Eirolīgas līmenī."

"Šo maču sākām un beidzām slikti. Nerealizējām daudz brīvu raidījumu un soda metienus. Ļoti žēl, ka netikām pie uzvaras, jo mums tam bija visas iespējas," sacīja viesu komandas basketbolists Pēters Lorānts.

Pēc aizvadītām divām kārtām Eiropas kausā divas uzvaras ir "Himik", kamēr Turcijas klubs Stambulas "Bešiktaš", "VEF Rīga", Lubļanas "Union Olimpija" no Slovēnijas un "Olaj KK" izcīnījušas pa vienam panākumam. Zaudējumus abās cīņās piedzīvojuši Sanktpēterburgas "Zeņit" basketbolisti no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!