Foto: F64

"VEF Rīga" ir pārtraukuši sadarbību ar lietuviešu speciālistu Ramūnu Butautu, un turpmāk galvenā trenera pienākumus komandā pildīs Nikolajs Mazurs, informē kluba preses dienests.

Nikolajs Mazurs ar "VEF Rīga" komandu strādājis kopš kluba atjaunošanas sākuma 2007. gadā, būdams asistents iepriekšējiem galvenajiem treneriem – Valdim Valteram, Rimam Kurtinaitim un Ramūnam Butautam. 2009./2010. gada sezonas beigu daļā uz izslēgšanas spēlēm 33 gadus vecais Mazurs pildīja "VEF Rīga" galvenā trenera pienākumus.

Paralēli darbam "VEF Rīga" komandā Mazurs strādājis arī jauniešu basketbolā, kur audzinājis 1995. gadā dzimušo basketbolistu paaudzi. Vairākas sezonas Mazurs trenējis VEF kadetu komandu, kā arī ar jaunajiem vefiešiem startējis jauniešu Eirolīgas sacensībās.

Treneris ar labiem panākumiem vadījis Latvijas U16 un U18 izlases, bet jūlijā Eiropas čempionāta cīņās vedīs Latvijas U20 izlasi. Mazura audzēkņi Anžejs Pasečņiks, Kristaps Pļavnieks, Dāvis Geks un Ivars Rihards Žvīgurs jau paguvuši debitēt "VEF Rīga" komandas sastāvā.

2013. gadā Latvijas Basketbola savienība Nikolaju atzina par labāko Latvijas jaunatnes treneri.

"Izvēloties trenera kandidatūras, apsvērām vairākus būtiskus kritērijus, bet kā nozīmīgāko valde izvirzīja līdzšinējo VEF pieredzi. Domāju, ka ir svarīgi uzticēties un dot iespēju jauniem un perspektīviem profesionāļiem. Turklāt Nikolajs Mazurs sevi jau ir pierādījis un apliecinājis, veiksmīgi strādājot ar jaunatnes izlasēm," saka "VEF Rīga" prezidents Māris Martinsons. "Nikolajam ir daudz ideju un savs redzējums, kā sabalansēt un ienest labāko no Eiropas un Latvijas modernā basketbola VEF spēlē. Esmu pārliecināts, ka visus basketbola fanus sagaida interesents un dinamisks basketbols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!