Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki kļuvis arī par Francijas kluba "Strasbourg" galveno treneri, paziņoja klubs..

Ar Banki pie grožiem Latvijas izlase nupat pirmo reizi vēsturē nodrošināja dalību Pasaules kausa izcīņā. Savukārt pirmdien pēc panākuma pār Lielbritāniju atklāja, ka viņa profesionālajā dzīvē tikšot pāršķirta jauna lapa, taču itālis turpināšot darbu ar Latvijas valstsvienību.

Vispirms "BeBasket.fr" vēstīja, ka Banki kļūs par "Strasbourg" galveno treneri. Šī komanda nesen no amata atbrīvoja Somijas izlases stūrmani Lasi Tuovi, kurš vienību vadīja divus gadus. Klubam sezonas sākums nav izdevies, jo vietējā līgā gūta tikai viena uzvara astoņās spēlēs un tiek ieņemta pēdējā vieta starp 18 konkurentēm. Savukārt FIBA Čempionu līgā "Strasbourg" ar diviem panākumiem trīs mačos savā grupā ir otrajā vietā.

Vēlāk trešdien "Strasbourg" apstiprināja, ka līgums ar Banki noslēgts līdz sezonas beigām.

Pagājušajā nedēļā "Strasbourg" paziņoja par pieredzējušā latvieša Kaspara Bērziņa nolīgšanu.

Banki Latvijas izlasi vada kopš pagājušā gada, un šo amatu kādu brīdi apvienoja ar darbu Itālijas klubā "Pesaro", ko atstāja aizvadītajā vasarā.

Karjeras laikā 57 gadus vecais Banki vadījis tādus slavenus klubus kā Milānas "Emporio Armani", Bambergas "Brose", Atēnu AEK, Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!