Foto: AFP/Scanpix

Basketbola aprindās tiek apspriesta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Eiropas divīzijas izveide, vēstīja Spānijas laikraksts "Marca".

Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka NBA un Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) izstrādā plānus NBA paspārnē esošas "NBA Europe" līgas izveidei, lai apvienotu labākos basketbolistus, kas nespēlē Ziemeļamerikā.

Vietne "EuroHoops" vēstīja, ka FIBA ir apstiprinājusi, ka septembra vidū bija tikšanās ar Eirolīgas turnīra prezidentu Žordi Bartomeu un "Euroleague Commercial Assets" (ECA) par Eiropas basketbola apvienošanu. Sanāksmē piedalījušies arī NBA pārstāvji.

NBA ceturtdien publiskoja paziņojumu, kurā uzsvēra, ka līga ilgstoši ir sadarbojusies ar FIBA basketbola popularizēšanā pasaulē. Asociācija norādīja, ka tika aicināta piedalīties sarunās par kopīgu basketbola attīstīšanu Eiropā. NBA esot gatava piedalīties tālākās sarunās.

Lai gan netiek plānota līgas izveide, apvienojot Ziemeļamerikas un Eiropas klubus, jaunajā divīzijā esošie klubu nodotu savu zīmolu NBA, kā arī ap tiem tiktu veidota NBA atbilstoša infrastruktūra ar arēnām, bāriem, veikaliem un tamlīdzīgi, liecina "Marca" rīcībā esošā informācija.

Tāpat plānots veidot partnerības starp NBA un Eiropas klubiem, ziņoja "Marca".

Vājumu Eiropas basketbolā apliecina vairāku lielo klubu vēršanās pret Bartomeu, kurš praktiski ir zaudējis amatu un aktīvi notiek viņa pēcteča meklējumi.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Bartomeu nākamajā vasarā atkāpsies no amata, tādēļ tagad 13 ECA biedri ar pastāvīgajām licencēm meklē viņa pēcteci.

Vairāk nekā 20 gadus organizāciju vadījušais Bartomeu jau vairākus mēnešus nepiedalās Eirolīgas padomes sēdēs, jo ECA biedri nobalsoja par viņa pilnvaru samazinājumu līdz minimumam.

Spānijas laikraksts norādīja, ka "NBA Europe" izveide notiek piesardzīgi, lai nepiedzīvotu Eiropas futbola Superlīgas veidotāju neveiksmi.

Jau 2010.gadā toreizējais NBA komisārs Deivids Sterns pauda pārliecību, ka NBA Eiropas divīzija tiks izveidota nākamo desmit gadu laikā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!