Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns, kurš vairs netiek laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" sastāvā, nesen par savu lomu vienībā ilgi runājis ar treneri Vesu Anseldu junioru un ģenerālmenedžeri Tomiju Šepardu, ziņo medijs "NBC Sports Washington".

Dāvis Bertāns, kurš iepriekšējās divas sezonas bija starp "Wizards" komandas vadošajiem spēlētājiem, jau četras spēles pēc kārtas trenera lēmuma dēļ palicis uz rezervistu soliņa. Šādā situācijā rūjienietis nebija nonācis kopš laika, kad spēlēja spēcīgajā Sanantonio "Spurs" komandā.

Šobrīd noprotams, ka Bertāns ir nonācis pavisam ārpus Vašingtonas komandas spēlētāju rotācijas, raksta medijs "NBC Sports". Tieši pirms tas kļuva skaidrs Bertānam ar Anseldu un komandas ģenerālmenedžeri Tomiju Šepardu pēc kāda treniņa bija ilgas diskusijas par viņa lomu komandā. Ar komandas treneri viņš runājis gandrīz stundu ilgi, zināms medijam.

Citu komandu pārstāvji uzskata, ka Montrezs Harels un Bertāns ir tie "Wizards" komandas spēlētāji, kuriem ir lielākā iespēja tikt aizmainītiem pirms 10. februārī gaidāmā maiņu lieguma, ziņo "NBC Sports".

Raksta autors Čeiss Hjūzs norāda, ka Bertāns labāk iederētos komandā, kas uztur augstu tempu un atklātā spēlē daudz izpilda tālmetienus. Iepriekšējās divās sezonās, kuras latvietim bija pietiekami sekmīgas, "Wizards" visā līgā ieņēma attiecīgi septīto un pirmo vietu spēles tempā. Pēc treneru nomaiņas Anselda mērķis bijis spēlēt lēnāk (22. ātrākais temps līgā), lai komanda meklētu efektīvākus metienus. Var izteikt argumentu, ka Bertāns šajā spēles modelī iederas sliktāk, raksta Hjūzs.

Vērts gan noradīt, ka "Wizards" komandai ļoti nepieciešami labi tālmetienu izpildītāji. Vašingtonas klubs ir pēdējā vietā līgā trāpīto trīspunktnieku daudzumā, bet precizitātes ziņā ieņem tikai 28. vietu.

Dāvis Bertāns šosezon vidēji spēlē laukumā pavadījis 15,3 minūtes, kurās guvis 6,0 punktus. Pērn viņš caurmērā spēlē guva 11,5 punktus, bet 2019./2020. gada sezonā atzīmējās ar 15,4 punktiem mačā. Šī sezona ļāva viņam nopelnīt 80 miljonu ASV dolāru (pirms nodokļiem) vērtu līgumu uz piecām sezonām. Līgums noslēgsies 2025. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!